Gianni Crețu a fost numit antrenorul principal al unei celebre formatii de club poloneze

Gianni Cretu a semnat ca antrenor la Asseco Resovia Rzeszow

O veste excelentă pentru voleiul românesc vine din primă ligă a campioanei mondiale, Polonia. Selecționetul Estoniei, Gianni Crețu a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei masculine de volei Asseco Resovia Rzeszow, una dintre cele mai cunoscute formații din Europa.
Cu un start slab în actualul campionat – patru înfrângeri în tot atâtea meciuri disputate – Asseco este în căutarea gloriei pierdute, iar pentru asta au apelat la românul Gianni Crețu. Bun cunoscător al voleiului polonez, după ce a mai activat ca antrenor la AZS Olsztyn (2010/ 2011) și la Cuprum Lubin (2014-2017), acesta îl va înlocui pe banca tehnică pe

Andrzej Kowal. Contractul cu Asseco, echipă de 7 ori campioană a Poloniei – ultima dată în 2015 – a fost semnat până la finalul sezonului, dar dacă lucrurile merg așa cum se speră, va fi prelungit în vară, cu siguranță.

Prezentarea noului antrenor a fost făcută marți după-amiază, într-o conferință de presă. ”Am vrut să dăm un nou impuls echipei, să schimbăm ceva, așa că am decis să-l angajam pe Gheorghe Crețu ca antrenor. Unul dintre principalele argumente pentru care am decis să-l contactăm a fost faptul că el știe perfect liga noastră, unde a avut rezultate foarte bune. La Cuprum Lubin, a lucrat cu Marcin Możdżonek (n.r fost campion mondial cu Polonia în 2014), care a vorbit la superlativ despre antrenor”, a declarat președintele clubului Asseco Resovia, Bartosz Gorki.

Gianni Cretu a semnat ca antrenor la Asseco Resovia Rzeszow
Gianni Crețu, la prezentarea ca antrenor al formatiei poloneze Asseco Resovia RzeszowGianni Crețu, la prezentarea ca antrenor la la Asseco Resovia Rzeszow: ”Este o nouă provocare”

La rândul său, Gianni Crețu, care din 2014 e selecționetul Estoniei, iar anul trecut a fost desemnat antrenorul anului în întreg sportul din Estonia, a declarat: ”Este o mare onoare pentru mine să lucrez la o echipă ca Asseco Resovia. Cred că oricine ar fi foarte mulțumit de oportunitatea de a lucra într-un astfel de club. Pentru mine este o nouă provocare. Știu situația clubului, am urmărit toate rezultatele. În opinia mea, echipa are totul pentru a obține rezultate mult mai bune. Privind la campionat, nu există echipe mai slabe și echipe mai puternice. Sunt multe surprize, fiecare dintre ele luptă pentru victorie și până acum au fost înregistrate câteva rezultate surprinzătoare. Am ajuns luni seară în Rzeszów, asa că am avut ocazia de a vorbi cu staff-ul, dar am participat și la antrenamentul din această dimineață, unde am avut și o mică discuție cu jucătorii. Cei care mă cunosc știu că nu sunt doar un antrenor, ci și un tată, un frate pentru jucători, motiv pentru care această primă conversație a fost foarte importantă pentru mine. Ne așteaptă un meci foarte important cu Będzin și acum ne concentrăm asupra acestuia. Trebuie să ne găsim identitatea ca echipă, pentru că avem jucători foarte valoroși pe plan individual”, a declarat, la conferința de presă, antrenorul Gheorghe Crețu (50 de ani). Ultima echipă antrenată a fost celebra formație rusă Belogorie Bolgorod.

Asseco Resovia Rzeszow, de 7 ori campioană a Poloniei la volei masculin

Asseco Resovia Rzeszow este una dintre cele mai importate echipe din Polonia. De-a lungul timpului a cucerit 7 titluri de campioană – ultimul în 2015 – , 3 Cupe ale Poloniei (ultima în 1987) și Supercupa Poloniei, în 2013.

În cupele europene, Asseco a jucat de două ori finala Ligii Campionilor, în 1973 și 2015. De asemenea, a mai jucat finala Cupei CEV, în 2012.Asseco Resovia Rzeszow are mulți jucători cunoscuți

În actualul lot se găsesc câțiva jucători foarte cunoscuți. E vorba de polonezii Marcin Możdżonek și Mateusz Mika, americanii David Smith și Kawika Shoji, australianul Luke Perry sau francezul Thibault Rossard.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. Și fără a scoate vreun ban în plus din buzunar. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns