3 argumente pentru care Gianni Crețu merita să facă parte din Top 5 antrenori români

Gianni Cretu, antrenorul formatiei poloneze de volei Asseco Resovia

Federația Română de Volei a aprobat, în cadrul ultimului Consiliu Director, clasamentul primilor cinci antrenori ai anului 2018. Cum nici o ierarhie de acest gen nu este perfectă, nici de data aceasta topul nu mulțumește pe toată lumea.
Fără a le contesta celor 6 antrenori valoarea, sau FRV dreptul de a-și stabili clasamentele așa cum consideră de cuviință, cred totuși că un nume lipsește de pe această listă. Cel al lui Gianni Crețu, antrenorul naționalei Estoniei și al formației poloneze Asseco Resovia. Iată cel puțin trei argumente pentru care Gianni Crețu merita să se afle în Top 3 antrenori români ai anului 2018, dacă nu cumva chiar pe locul 1, acolo unde l-aș fi așezat eu.

E primul antrenor român care a condus o echipă în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor. Numit după începutul campionatului la cârma formației poloneze Asseco Resovia, din prima ligă poloneză de volei masculin, Gianni Crețu (50 de ani) a devenit și primul antrenor român care a condus o echipă în Campionatul Mondial al Cluburilor. Mai mult, a reușit să se califice alături de băieții săi în semifinalele competiției. A terminat pe locul 4, dar performanța este una de excepție.

Gianni Cretu si jucatorii sai de la Asseco Resovia s-au calificat in semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor la volei masculin
Gianni Cretu si jucatorii sai de la Asseco Resovia s-au calificat in semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor la volei masculin

A câștigat Liga Europei cu Estonia. Gianni Crețu este antrenorul naționalei masculine a Estoniei de patru ani și a scris istorie cu această formație. Nu doar că de atunci a condus-o la mai multe turnee finale ale Campionatelor Europene, dar a reușit ca anul acesta să câștige pentru a doua oară Liga Europei cu naționala baltică. Mai mult, a fost foarte aproape de calificarea în Volleball Nations League (VNL), fosta Ligă Mondială, dar a pierdut meciul decisiv. În plus e calificat matematic și la turneul final al Campionatului European din 2019, având maximum de victorii în primele trei meciuri din grupă.

Gianni Cretu si echipa lui tehnica, alături de trofeul cucerit dupa finala Golden European League
Gianni Cretu si echipa lui tehnica, alături de trofeul cucerit dupa finala Golden European League

Antrenează în Polonia, în prima ligă a campioanei mondiale. În cel de-al treilea rând, dar nu neapărat în ultimul, trebuie subliniat că Gianni Crețu este singurul antrenor român din prima ligă a campioanei mondiale, Polonia. Și ușor-ușor el începe să redreseze corabia celor de la Asseco Resovia, formație care a obținut joi a patra victorie din acest sezon, după ce avusese, cu un alt antrenor, un start dezastruos.

Gianni Cretu, alaturi de jucatorii sai de la Asseco Resovia, la Campionatul Mondial al Cluburilor 2018
Gianni Cretu, alaturi de jucatorii sai de la Asseco Resovia, la Campionatul Mondial al Cluburilor 2018
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns