A doua ediție a Festivalului de Baby Volei, un succes remarcabil – FOTO

Bucuria copiilor la finalul celei de-a doua editii a Festivalului de Baby Volei

La Centrul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani a avut loc, în urmă cu o lună, a doua ediție a unei competiții de mare importanță pentru viitorul voleiului românesc: Festivalul de Baby Volei.
Ca și la prima ediție, disputată anul trecut, în 2019 la Festivalul de Baby Volei au participat 10 echipe. De data asta, au fost doar echipe feminine, care s-au bucurat, pentru trei zile, de atmosfera primei competiții din viața lor. Căci, chiar dacă nu s-a făcut un clasament, lucru absolut firesc, pentru că la vârsta asta nu rezultatele trebuie să primeze, ci plăcerea de a decoperi și a practica acest sport minunat care este voleiul.

Echipele participante la Festivalul de Baby Volei, la finalul celei de-a doua editii
Echipele participante la Festivalul de Baby Volei, la finalul celei de-a doua editii

Cele 10 echipe participante la competiția organizată în perioada 10-13 octombrie au fost împărțite în două grupe de câte 5. În Grupa A au jucat HV Junior Iași, CSS Tulcea, Dacia Mioveni 2012, CSV Craiova și ACS Alson Rm. Vâlcea. În Grupa B au fost repartizate CTF Mihai I, CSS 2 București, ACS Alpha Sibiu, Academia Volei Constanța și CSS Caransebeș. AICI vedeți fotografii cu echipele participante.

S-a jucat de-a lungul a trei zile, iar la final toată lumea a fost câștigătoare, fiind vorba de un Festival în care copiii trebuie să descopere frumusețea voleiului, să se întâlnească cu jucători de aceeași vârstă și să se bucure de sport în general. De altfel, toți participanții au primit cadouri la finalul competiției.

Imagine din timpul unuia dintre meciurile din cadrul Festivalului de Baby Volei
Imagine din timpul unuia dintre meciurile din cadrul Festivalului de Baby Volei
Cred că e foarte interesant de amintit și regulamentul, pentru că este o idee foarte bună pentru profesorii de la ciclul primar și chiar gimnazial de a aplica aceste reguli și la orele de educație-fizică și, poate, vor descoperi viitori jucători.

  • Se joacă 4 contra 4 (echipele au maxim 6/8 jucători)
  • Dimensiunile terenului de joc: 7m x 7m si 2m înălțimea fileului
  • Durata meciului: seturi de 12 minute, câștigă echipa care a acumulat 2 seturi din 3
  • Începutul jocului: se incepe cu un serviciu de jos din interiorul/ afara terenului
  • Echipa trebuie să joace mingea cu 3 contacte astfel: primirea din serviciu se face cu respingerea mingii (de sus sau de jos), a jucătorilor poziționați la preluare, către jucătorul de la fileu din zona 2 sau alt jucător, care prinde mingea și apoi realizează o autoruncare a mingii, urmat de o pasă spre înainte, paralel cu fileul;
  • Mingea este trecută peste fileu, cu două mîini de sus sau cu o mână de sus;
  • Dupa 3 servicii la rând se realizează o rotație și deci va servi alt jucător (serviciul nu
    trebuie sa fie dominant)
  • Se puncteaza conform sistemului rally-point
Antrenorii si oficialii prezenti la cea de-a doua ediție a Festivalului de Baby Volei
Antrenorii si oficialii prezenti la cea de-a doua ediție a Festivalului de Baby Volei

Greseli:

• Deplasarea sau întoarcerea jucătorului, care a prins mingea (cel de la fileu din Z2)
• Menținerea prea mult timp a mingii în mâini, a celui care a prins mingea (1-2 secunde mingea trebuie aruncată și pasată);
• Atingerea fileului și depășirea liniei de centru;
• Atac în aut sau în fileu, serviciu afară sau în fileu.În final, trebuie amintite și condițiile în care s-a disputat acest Festival, pentru că echipele nu au plătit decât transportul. Cazarea la Izvorani, masa și tot ceea ce a implicat buna desfășurare a Festivalului au fost asigurate de FRV pe baza unui buget propriu. Pentru că astfel de acțiuni sunt rare, vreau să amintesc și promotorul acestui proiect, așa cum îi voi aminti de acum înainte pe toți cei care fac ceva pentru acest sport. Vicepreședintele FRV, Adin Cojocaru a fost inițiatorul proiectului, dar alături de el au lucrat mulți oameni din Federație sau arbitri, iar toți participanții merită felicitați.

Toti participantii la cea de-a doua editie a Festivalului de Baby Volei au primit premii din parte organziatorilor
Toti participantii la cea de-a doua editie a Festivalului de Baby Volei au primit premii din partea organizatorilor

Dacă nu ați făcut-o încă, puteți arunca un ochi și da un like și pe Pagina de Instagram a Doarvolei. AICI o puteți vedea.


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns