Adin Cojocaru, noul președinte al FRV: ”Oamenii din volei vor găsi în mine și în federație un partener de dialog care să îi sprijine, să îi asculte”

Adin Cojocaru, candidat la președinția Federatiei Romane de Volei

Ales președinte al Federației Române de Volei cu o diferență zdrobitoare față de contracandidatul său, Gheorghe Vișan (109-42 la voturi), Adin Cojocaru va intra direct în pâine. Într-un scurt interviu acordat site-ului Doarvolei.ro, noul șef al FRV a dezvăluit care sunt primele lucruri pe care trebuie să le rezolve din noua postură, dar și ce fel de președinte va fi. Unul deschis către oamenii din volei, deschis la dialog și care acceptă și opiniile contrare.
Doarvolei.ro: Domnule Cojocaru, a fost o victorie mai ușoară decât anticipați?

Adin Cojocaru, președinte FRV: Nu a fost ușor, știam că va fi greu, pentru că sunt destui oameni care se identifică ori s-au identificat cu sistemul creat de atâta timp și a trebuit să demonstrăm că este nevoie de schimbare. Normal că nu poți să îi convingi pe toți, dar o parte din ei într-un final au înțeles, iar alții au mers pînă la capăt cu sistemul! Până la urmă, mi se pare corect să fii loial cuiva, dar nu știu dacă loialitatea a fost din convingere sau doar pentru că le era mai bine așa. Oricum, eu voi fi aceeași persoană deschisă la dialog, care acceptă orice sugestie dacă este argumentată.

Care vor fi primele trei lucruri pe care le veți face din postura de președinte?

Am să încerc să prioritizez cele 3 lucruri pe care trebuie să le facem și acestea ar fi:

  1. Începerea campionatelor de volei pentru toate nivelurile prin realizarea unui regulament de desfășurare al lor, tinând cont de pandemie;
  2. Discutarea și definitivarea comisiilor de lucru din structura federației, pe care am să le pun după aceea să-și revizuiască regulamentul;
  3. Începerea discuțiilor referitoare la organizarea Campionatului European de la Cluj, de anul viitor.

În paralel cu aceste trei lucruri, așa cum am promis, voi înființa o comisie formată din juriști, care să analizeze statutul federatiei și care să propună amendamente la el, pentru a fi așezat pe drumul corect, al dezvoltării jocului de volei. De asemenea, intenționez să fac și o comisie de marketing și evenimente, care să cuprindă și un departament media.

Consiliul Director cuprinde foarte multe nume noi, membrii vechi obținând foarte puține voturi.

Este adevărat că sunt nume noi în Consiliul Director, dar atunci când spui că vrei schimbare, înseamnă că trebuie să te ții de cuvânt! Asta am realizat, oameni dedicați jocului de volei, pasionați și care sunt dispuși să construiască o nouă viziune a federației.

Credeți că alegerile acestea au reprezentat și o formă de revoltă a lumii voleiului pentru tot ce s-a întâmplat în ultimii ani în acest sport?

Putem spune că a fost o revoltă, dar față de alte adunări, la această Adunare generală, AU VENIT ANTRENORII ȘI OAMENII DE VOLEI! Acest lucru a schimbat radical situația. Oamenii au venit hotărâți să schimbe ceva, nu s-au mai lăsat păcăliți și le mulțumesc pentru că au fost alături de schimbare.

Ce ați vrea să le transmiteți oamenilor din volei din postura de președinte?

Vor găsi în mine și în federație un partener de dialog care să îi sprijine, să îi asculte și voi încerca să fac tot posibilul să pun în practică programul managerial pe care l-am prezentat peste tot, un program realist și care poate fi aplicat. Voleiul are nevoie de toată lumea! Echipa înseamnă TOȚI!
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns