Adrian Aciobăniței a semnat pe doi ani cu Cannes: ”Obiectivul este o clasare în locurile 1-4

Adrian Aciobăniței va schimba din toamnă campionatul. După ce în ultimele patru sezoane a jucat în Germania, el va evolua acum în Franța.
Câștigător al Supercupei și Cupei Germaniei și vicecampion al acestei țări în ultimul sezon cu VfB Friedrichshafen, Adrian Aciobăniței (21 de ani) va juca din toamnă la Cannes, în prima divizie franceză. Așa cum a mărturisit în exclusivitate pentru doarvolei.ro, planurile acestei echipe sunt foarte mari: ”Chiar dacă a terminat pe ultimul loc în ultimul sezon, Cannes nu va retrograda, pentru că Federația Franceză a decis să mărească numărul de formații. Acum s-au schimbat sponsorii și are buget bun, pentru jucători buni. Așa că obiectivul este ocuparea unuia din locurile 1-4 în noul campionat”, a declarat Aciobăniței. El va face parte dintr-o echipă multinațională: ”Am semnat cu ei pe doi ani. Nu voi fi singurul stranier, suntem mai mulți. Mai sunt doi americani, unul e falsul Kyle Russel, care a jucat la Berlin și joacă în aceste zile în VNL cu naționala, iar altul e ridicător, a jucat mult timp prin Finlanda. Avem un secund ucrainean, un libero francez, un centru sloven”, a mai spus el.

Aflat cu naționala României în plină competiție Silver League, Adrian Aciobăniței va începe antrenamentele cu noua echipă abia la toamnă, după turneul final al Campionatului European, programat în luna septembrie, în perioada 12-29. Cum România va juca în grupă chiar în Franța, la Montpellier, Aciobăniței crede că acest lucru este de mare ajutor pentru el: ”Mă bucur că Europeanul este în Franța, că noi jucăm acolo, pentru că eu cred că e un plus foarte mare să joc la această competiție chiar în țara unde voi evolua”, a mai spus tunarul nostru.Adrian Aciobăniței a jucat patru ani în Germania

În vârstă de 21 de ani – va împlini 22 pe 24 august – Adrian Aciobăniței a jucat foarte puțin în România la seniori. A făcut parte din lotul formației Tomis Constanța, dar în 2015, la 18 ani, a plecat în Germania. A fost luat de antrenorul Stelian Moculescu la VfB Friedrichshafen, unde a jucat un campionat, apoi, în perioada 2016-2018 a evoluat tot în Bundesliga, dar la United Volleys Frankfurt. În vara anului trecut a revenit la Friedrichshafen, echipă cu care a cucerit, așa cum spuneam, Supercupa Germaniei, Cupa Germaniei și medaliile de argint în campionat.

Cannes a fost de 10 ori campioană a Franței

Echipa masculină de volei Cannes este cea mai aureolată formație din voleiul francez. Ea deține un record de 10 titluri de campioană (1942, 1981, 1982, 1983, 1986, 1990, 1991, 1994, 1995, 2005) și a cucerit de 7 ori Cupa Franței (1980, 1981, 1985, 1993, 1995, 1998, 2007).

De asemenea, este prima formație din Franța care a cucerit o cupă continentală: Cupa CEV, în 1981. A mai obținut apoi un trofeu, Top Teams Club, în 1999.

În ultimul campionat, Cannes s-a clasat pe ultimul loc, dar cum nimeni nu retrograda, pentru că s-a mărit numărul de echipe, ea va juca și anul viitor în prima ligă. Numai că, terminând pe ultima poziție, va avea o penalizare de trei puncte (penultima clasată va începe cu două puncte de penalizare).Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns