Alexia Căruțașu a fost desemnată, la doar 17 ani, cea mai valoroasă voleibalistă româncă a anului 2020

Alexia Căruțașu, voleibalista anului 2020 în România

Federația Română de Volei a dat azi publicității laureații anului 2020. La categoria Voleibalista Anului s-a impus Alexia Căruțașu (17 ani). Spre deosebire de alți ani, federalii nu au mai făcut un Top 10, ci au anunțat decât câștigătoarea, adoptând modelul internațional, unde nu se prezintă decât învingătorii titlurilor individuale.
Este un titlu care mă bucură, nu doar pentru că Alexia chiar merită acest trofeu, dar și pentru că reflectă că noua conducere a Federației Române de Volei este la curent și în pas cu ce se întâmplă cu jucătoarele românce pe plan intern și extern. Deoarece acum, în lipsa meciurilor internaționale, primul criteriu luat în considerare bănuiesc că a fost, pe lângă performanțele individuale ale jucătoarelor, și nivelul campionatului în care evoluează. Iar campionatul Turciei este unul de top.

Alexia este nu doar titulară, dar și în top 10 marcatoare ale unuia dintre cele mai puternice campionate de volei din lume, cel al Turciei. De altfel, probabil că aici s-a făcut și departajarea cu Adelina Ungureanu, care bănuiesc că ar fi fost pe locul secund, dacă ar fi existat un Top 5 sau Top 10, pe același considerent al nivelului întrecerii în care evoluează. Și ea este titulară într-un alt campionat extrem de puternic, cel italian, dar a acumulat mai puține puncte pe meci, poate și datorită tacticii impuse de antrenorul de la Cuneo.
Alexia Căruțașu este una dintre cele mai tinere voleibaliste ale anului din istorie

Născută la 10 iunie 2003 Alexia este cu siguranță una dintre cele mai tinere jucătoare din istoria voleiului românesc care primesc acest titlu, dacă nu cumva cea mai tânără. Chiar dacă este încă la adolescență și practic ar mai avea doi ani de juniorat, ea se numără deja printre cele mai valoroase jucătoare din campionatul Turciei.

Din 2019 de când a fost legitimată la Yeșilyurt Istanbul, Căruțașu este meci de meci cea mai bună marcatoare a echipei sale, așa cum ați tot putut citi pe Doarvolei.ro. Grație performanțelor sale, ea se află pe locul 10 în topul celor mai bune realizatoare din prima ligă turcă și pe poziția a șasea la eficiență.

Alexia Căruțașu este cea mai bună marcatoare a formației turce Yeșilyurt Istanbul
Alexia Căruțașu este cea mai bună marcatoare a formației turce Yeșilyurt Istanbul (FOTO: CEV)

În prezent, echipa sa ocupă locul 10 în clasament, dar are cu 6 meciuri mai puțin decât liderul, din cauza amânării mai multor partide. În primăvară, în momentul opririi campionatului, Yeșilyurt era pe locul 6.

În luna decembrie, Alexia, care evoluează pe postul de universal s-a calificat alături de echipa sa în semifinalele Cupei Challenge, ea numărându-se din nou printre remarcate.

Cu siguranță că anul viitor va aduce și debutul Alexiei în naționala de senioare, odată cu campania din Golden League și apoi, desigur, cu turneul final al Campionatului European care se va disputa și la Cluj. Probabil că, dacă nu ar fi fost pandemia de coronavirus, am fi asistat la debutul adolescentei născute din părinți campioni (foștii baschetbaliști Virgil și Andreea Căruțașu) în naționala senioarelor.
ALIMENTEAZĂ-ȚI DRAGOSTEA PENTRU VOLEI CU PRODUSELE DE PE DOARVOLEI SHOP Pentru comenzi mai mari de 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns