Arestați preventiv, Vasile și Daniela Coța, șefii de la Volei Municipal Zalău, sunt acuzați că au făcut 228 de plăți fictive către jucători și antrenori între 2017 și 2020!

Volei Municipal Zalău în cupele europene 2019/ 2020

Ceea ce era de așteptat să se întâmple, având în vedere numeroasele procese prin care jucătorii de la Volei Municipal Zalău au încercat să-și obțină salariile restante, s-a întâmplat: conducătorii clubului masculin de volei au fost puși sub acuzare și arestați preventiv.
Soții Vasile și Daniela Coța au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Sălaj pentru obţinere ilegală de fonduri şi delapidare, ambele în formă continuată, în dosarul vizând Volei Club Municipal Zalău. Cei doi ar fi obţinut pe nedrept peste 1,2 milioane de lei din bugetul local ca finanţări nerambursabile, prezentând documente false sau inexacte, şi şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1,9 milioane de lei.

Frauda de la Zalău este de proporții inimaginabile. Iată ce scrie în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj: „În sarcina acestora s-a reţinut faptul că în calitate de reprezentanţi de drept şi de fapt ai Volei Club Municipal Zalău, în perioada 2017-2020, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi obţinut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al municipiului Zalău, cu titlul de finanţări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte”.

De asemenea, cei doi sunt acuzați că au făcut nu mai puțin de 228 de plăți fictive pentru jucători și antrenori care au trecut pe la echipă în ultimii trei ani! Drept urmare, spun procurorii, inculpaţii şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei!
Volei Municipal Zalău în cupele europene 2019/ 2020
Volei Municipal Zalău în cupele europene 2019/ 2020 (FOTO: CEV)

Ca și cum asta nu era de ajuns, ei au încercat să-și ascundă urmele inclusiv după prima incursiune a oamenilor legii la sediul clubului zălăuan. Astfel, conform procurorilor, ei au încercat să măsluiască adevărul prin depunerea unor declarații rectificative la ANAF. Acest lucru nu doar că nu le-a fost de ajutor, dar i-a băgat și în arest preventiv, așa cum se arată în motivarea arestării: „Dispunerea măsurii preventive a reţinerii şi formularea propunerii de arestare preventivă a inculpaţilor s-a justificat atât prin gravitatea infracţiunilor, cât şi prin împrejurarea că după ridicarea primelor înscrisuri de la Volei Club Municipal Zalău inculpaţii au încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin întomicmirea de înscrisuri şi depunerea unor declaraţii rectificative 112 la ANAF prin care au încercat să creeze aparenţa unei alte stări de fapt decât cea reală„.

Cazul este unul urmărit inclusiv în lumea politică, pentru că Daniela Coța a fost consilier de stat în Cancelaria fostului premier Viorica Dăncilă (informația este utilă pentru cei care se întreabă cum a fost posibil să fure cineva o asemenea sumă din bugetul unui club și să nu fie prins atâția ani).

Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICIAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns