Au fost stabiliți campionii și campioanele la volei pe plajă la cadeți și juniori

serena grigore irina kosinski campioane cadete
premiere nationale volei plaja cadeti juniori
Poza de grup de la finalul Campionatelor Nationale de volei pe plaja pentru cadeti si juniori (foto: Tudor Constantinescu)

Săptămâna trecută s-a disputat, pe terenurile amenajate la Colosseum Retail Park, din București, Campionatul Național de volei pe plajă pentru cadeți și juniori.
Naționalele de cadeți și juniori, la masculin și feminin, au avut loc imediat după încheierea campionatelor speranțelor, ale căror rezultate le puteți revedea AICI. În prima jumătate a acestei săptămâni s-au disputat întrecerile cadetelor și cadeților, iar apoi cele ale juniorilor și junioarelor. Vă prezint rezultatele împreună pentru că ambele festivități de premiere au fost programate – nefericit după părerea mea – în același timp. Nefericit pentru că nu toată lumea medaliată la cadete a putut fi prezentă, și e păcat să privezi copiii de momente unice.

Așadar, în concursul cadetelor, titlul național a fost obținut de reprezentantele CS Dinamo, Serena Grigore și Irina Kosinski. Acestea au învins în finală perechea Șandru/ Telian, de la Pro Volei Arad. Locul al treilea a fost ocupat de reprezentantele CSS1 Constanța, Dumitru și Nedea.

campioni editia 2016 volei pe plaja cadeti juniori
Campionii editiei 2016 a campionatelor nationale de cadeti si sperante la volei pe plaja. Din fotografie lipseste Irina Kosinski, campioana la cadete
serena grigore irina kosinski campioane cadete
Serena Grigore si Irina Kosinski dupa punctul care le-a adus titlul la cadete (foto: Tudor Constantinescu)
serena grigore irina kosinski volei cadete
Serena Grigore si Irina Kosinski sunt campioane la cadete
cadete medaliate bronz argint volei plaja
Medaliatele cu argint si bronz din competitia de cadete, umar la umar

La masculin, titlul la cadeți a revenit perechii Ovidiu Darlaczi/ Cristian ”Ciupi” Maier. Aceștia au învins în finală formația Katona/ Rodina, de la Pro Volei Arad. Pe locul al treilea s-a clasat o altă echipă de la Pro Volei Arad, Czizar/ Toader.

darlaczi ilies ciupi maier volei plaja campioni
Cristian Maier (centru) a cucerit titlurile la cadeti – alaturi de Ovidiu Darlaczi (stanga) si la juniori, alaturi de Raul Ilies (dreapta) (foto: Tudor Constantinescu)
katona rodina volei plaja vicecampioni
Tihamer Katona si Sergiu Rodina au iesit vicecampioni si la cadeti si la juniori
czizar toader bronz cadeti volei plaja
Czizar si Toader, medaliati cu bronz la cadeti

În concursul junioarelor, titlul a revenit perechii Beata Vaida/ Adriana Matei. Cele două au învins în finală perechea Melniciuc/ Maxim. Medaliile de bronz au revenit reprezentantelor CTF Mihai I, Mărăcine/ Dragomir.

beata vaida adriana matei campioane
Beata Vaida si Adriana Matei au cucerit titlul la junioare
melniciuc maxim volei pe plaja vicecampioane
Andreea Maxim si Adriana Melniciuc au devenit vicecampioane nationale la junioare
iasmina dragomir ana maracine junioare volei plaja
Iasmina Dragomir si Ana Maria Maracine, medaliate cu bronz la junioare

La juniori, Cristian ”Ciupi” Maier a reușit dubla, de data aceasta alături de colegul său de la LPS Oradea, Raul Ilieș. În finală, cei doi au învins perechea care a devenit vicecampioană la cadeți, Katona/ Rodina. Medaliile de bronz au revenit reprezentanților României la Campionatul Mondial Under 19, Andrei Crisan/ Valentin Pantea.

andrei crisan valentin pantea volei plaja
Medaliatii cu bronz, Andrei Crisan si Valentin Pantea, alaturi de antrenorul lor, Kovacs Zoltan (foto: Tudor Constantinescu)

Astfel s-a scris această ediție a Naționalelor de copii și juniori. Trebuie salutat faptul că s-a disputat pentru prima dată o astfel de competiție la speranțe, trebuie salutat faptul că s-au găsit fondurile necesare disputării întrecerilor, pentru că nu e lucru ușor să organizezi o asemenea manifestare. Sunt sigur că toți participanții de anul acesta abia așteaptă să vină să concureze și anul viitor.

Mai jos puteți vedea o mulțime de fotografii de la festivitatea comună de premiere de la cadeti si juniori, iar pe pagina de Facebook vedeți imagini cam din fiecare zia competiției.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns