Australianul Thomas Edgar a reușit să facă de unul singur 50 de puncte într-un meci, un nou record FIVB

Thomas Edgar, capitanul Australiei si noul recordmen al voleiului
Thomas Edgar, capitanul Australiei si noul recordmen al voleiului

Thomas Edgar, căpitanul naționalei Australiei, a reușit o performanță uluitoare în meciul cu Egiptul, din etapa a patra a Cupei Mondiale de volei masculin. El a stabilit un nou record în competițiile desfășurate sub egida Federației Internaționale de Volei (FIVB), cu 50 de puncte realizate de unul singur!

Thomas Edgar, falsul Australiei, a fost one-man show în meciul câștigat de echipa sa cu scorul de 3-2 în fața Egiptului, în etapa a patra a Cupei Mondiale. El a reușit nu mai puțin de 50 de puncte (47 din atac și 3 din blocaj), un nou record pentru competițiile organizate sub egida FIVB. El a depășit un record vechi de doi ani, de 44 de puncte, realizat de suedezul Frederik Gustavsson în meciul cu Belarus, din preliminariile Campionatului Mondial.

Recordul absolut de puncte realizate într-un meci indiferent de competiție este deținut din 2 februarie 2012 de canadianul Gavin Schmitt. Acesta a reușit 58 de puncte în meciul Daejeon Samsung Bluefangs – Gumi LIG Greaters din campionatul coreean.

AICI aveți lista completă a celor mai bune performanțe mondiale din punctul de vedere al punctelor realizate într-o singură partidă indiferent de competiție.


Partida dintre Australia și Egipt nu e însă memorabilă doar datorită lui Thomas Edgar. Și egipteanul Ahmed Abdelahay a dat recital, cu 30 de puncte. Astfel, acest meci e partida care a însumat cele mai multe puncte adunate în doar doi jucători, 80!

Dacă doriți să revedeți imagini din meciurile etapei a patra a Cupei Mondiale masculine, AICI e locul potrivit să o faceți.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns