Belogorie Belgorod a cucerit Cupa CEV la volei masculin

belogorie belgorod campioana cupa CEV 1

Formația rusă Belogorie Belgorod a cucerit Cupa CEV la volei masculin, după un retur dramatic.
Învingători cu scorul de 3-0 pe teren propriu în manșa tur, voleibaliștii de la Belogorie Belgorod aveau nevoie de doar două seturi în returul de la Ankara, cu Ziraat Bankasi, pentru a intra în posesia trofeului.

Împinși de la spate de cei 5.600 de fani veniți să asiste la un succes istoric al favoriților, turcii au câștigat primele două seturi și se părea că ne vom îndrepta spre setul de aur. Numai că rușii și-au revenit și au câștigat setul trei la 26, după care l-au luat, mult mai lejer, pe al patrulea și, implicit trofeul.

Au câștigat, până la urmă și meciul, dar oricum nu mai conta. Scor final al returului: Ziraat Bankasi Ankara – Belogorie Belgorod 2-3 (25-21, 26-24, 26-28, 21-25, 11-15).

Pentru Belogorie Belgorod aceasta e a doua Cupă CEV din palmares, după cea cucerită în 2009. Clubul mai are trei trofee ale Ligii Campionilor (2003, 2004 și 2014).

În încheiere să nu uităm că la această performanță a pus umărul și antrenorul român Gianni Crețu, care a condus la finalul anului trecut echipa pentru trei luni.

 belogorie belgorod campioana cupa CEV
Belogorie Belgorod e noua detinatoare a Cupei CEV
ziraat bankasi ankara finalista cupa cev
Ziraat Bankasi Ankara si cupa primita pentru locul 2 in Cupa CEV

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns