Bogdan Olteanu, cel mai bun jucător al formației Volei Brasil Kirin, după 7 etape

bogdan olteanu volei brasil kirin

 

bogdan olteanu volei brasil kirin
Bogdan Olteanu este cel mai valoros atacant al formatiei Volei Brasil Kirin

Bogdan Olteanu, primul compatriot care evoluează în prima ligă braziliană de volei masculin, este un demn ambasador al României.

Bogdan Olteanu (34 de ani) este nu doar titular la Volei Brasil Kirin, dar este chiar cel mai valoros jucător al echipei. El a reușit, în cele 7 etape scurse până acum, să realizeze 93 de puncte, fiind cel mai eficient voleibalist al formației clasate pe locul al treilea în Superliga braziliană de volei masculin. De la începutul campionatului, Volei Brasil Kirin a obținut 5 victorii și a suferit două înfrângeri, acumulând 14 puncte, cu patru mai puțin decât primele două clasate, Funvic/ Taubate și Sada Cruzeiro Volei.

Bogdan, care a jucat în toate cele 26 de seturi disputate de echipa sa în acest sezon, este considerat de cei de la site-ul oficial al clubului drept ”tunarul” formației. El este urmat în clasamentul eficacității de ”falsul” Wallace, care a realizat 89 de puncte, și de celălalt secund al lui Kirin, Lucas Loh, care a adus 72 de puncte. Ca să vă dați seama cât de importanți sunt cei trei pentru formație, vă voi spune doar că în total, în actuala ediție a campionatului, Volei Brasil Kirin a realizat – exceptând greșelile adversarilor – 491 de puncte, adică cei trei au adus aproape jumătate din totalul punctelor formației!În ceea ce-l privește, Bogdan s-a acomodat perfect în Brazilia, așa cum a și recunoscut într-un interviu acordat site-ului echipei sale: ”Niciodată nu e ușor să te muți într-o țară, mai ales când ai un copilaș cu tine, dar totul a decurs perfect pentru noi. Clubul m-a ajutat mult în primele zile petrecute de noi aici, în Brazilia. Soția mea se simte în siguranță aici, avem un parc imens lângă noi, Taquaral, unde ne putem plimba. Ne simțim foarte bine aici”, a declarat Bogdan, care se află la a doua experiență sud-americană după ce a scris istorie în Argentina, ajungând să câștige cu campioana acelei țări, San Juan, medalia de bronz la Campionatul Mondial al cluburilor.

Cum Bogdan a fost, de altfel, primul român care a jucat nu doar în Argentina, dar și în China sau Italia, evoluând de-a lungul timpului și în Germania sau Franța, el a putut face și comparații între campionatul brazilian și cele din alte țări. ”În Europa e complet diferit. Acolo de regulă jucătorii din campionate sunt de naționalități diferite, au caracteristici diferite, și trebuie să te adaptezi la fiecare meci. Aici, Superliga e la fel de puternică precum orice campionat din lume. Fiecare joc te solicită la maximum și e necesar să fii în permanență concentrat”, a comentat el.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns