De ce Bogdan Olteanu merită o festivitate de retragere la un meci al naționalei României

tricolorul ploiessti bogdan olteanu volei

Superbul moment organizat de FRV cu ocazia retragerii din națională a Alidei Cioroianu – felicitări celor care au avut ideea – înaintea meciului cu Spania, de sâmbăta trecută, mă face să le sugerez federalilor să organizeze astfel de momente și în startul verii, în meciurile de acasă din Liga Europeană de Argint. Dacă ar fi după mine, lista băieților ar fi deschisă Bogdan Olteanu.
Calificate la turneele finale ale Campionatelor Europene de volei, naționalele României se vor încălzi pentru aceste competiții în Liga Europeană de Argint, programată în lunile mai și iunie. Pentru că sistemul de desfășurare prevede ca o echipă să joace și acasă și în deplasare, meciurile de pe propriul teren pot reprezenta momentul ideal pentru oficialii Federației Române de Volei să organizeze festivități de retragere pentru câțiva dintre jucătorii sau jucătoarele care au scris istorie în acest sport în ultimele decenii. Iar propunerea mea este ca, în cazul în care se optează pentru această metodă de recunoaștere a meritelor jucătorilor, la masculin prima festivitate de retragere să-i fie dedicată lui Bogdan Olteanu, un voleibalist care merită cu prisosință un asemenea moment festiv, pentru tot ce a făcut pentru voleiul românesc. Iată câteva argumente în sprijinul acestei propuneri.

Bogdan Olteanu a jucat de 190 de ori pentru națională

În vârstă de 37 de ani (va împlini 38 pe 11 mai), Bogdan Olteanu a jucat de 190 de ori pentru naționala României, al cărei căpitan a fost în peste 50 de partide. El s-a retras din activitate în vară, în plin succes, după ce a câștigat, din postura de căpitan, titlul și Cupa României cu Tricolorul Ploiești. O mică paranteză: pentru aceste performanțe, dar și pentru că a revenit să-și încheie cariera în țară, punând astfel umărul la creșterea valorii campionatului intern, sunt sigur că Bogdan merita un loc măcar în Top 10 voleibaliști ai anului 2018, dacă nu cumva chiar să fie pe podium. Din păcate, a fost uitat atunci când a fost făcută această ierarhie, retragerea din vară făcându-l probabil să iasă din vederile federalilor. Dar o festivitate de retragere organizată la unul dintre meciurile naționalei României de acasă ar fi momentul ideal pentru recunoașterea valorii acestui imens voleibalist român și cred că și el ar reveni cu plăcere în țară (acum locuiește în SUA, împreună cu familia) pentru a-l primi.

tricolorul ploiessti bogdan olteanu volei
Bogdan Olteanu a cucerit titlul și Cupa României în 2018 cu Tricolorul Ploiesti

Bogdan Olteanu a jucat 15 ani în străinătate

Știu că toată lumea cunoaște palmaresul lui Bogdan Olteanu, dar pentru mine este o mândrie să îl reamintesc. Pentru că până să revină în România, în toamna lui 2017, el a fost portdrapelul jucătorilor români în străinătate. El a evoluat peste hotare nu mai puțin de 15 ani, începând din 2002, când a semnat cu Friedrichshafen pentru două sezoane, timp în care a cucerit Cupa Germaniei de două ori. A mai jucat 4 ani în Italia, doi în Spania (a cucerit două Cupe) și unul în Franța (a obținut o Cupă), după care a început să scrie pagini de istorie.A fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial al Cluburilor

El a fost primul și singurul român care a jucat în Argentina, Brazilia sau China. Și nu doar că a jucat, dar în cei 3 ani petrecuți la UPCN Volley a devenit campion al Argentinei și al Americii de Sud și, în plus, a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial al Cluburilor, o altă performanță unică pentru un voleibalist român. A mers apoi în Brazilia, acolo unde a devenit vicecampion al Braziliei împreună cu Kirin Campinas. Iar prestațiile foarte bune i-au adus un nou contract în Serie A, evoluând pentru Pallavolo Molfetta când avea 35 de ani!

Bogdan Olteanu vicecampion al Braziliei cu Kirin Campinas
Bogdan Olteanu și coechipierii săi de la Kirin Campinas, vicecampioni ai Braziliei

Pentru toate acestea, cred că Bogdan Olteanu, unul dintre cei mai buni ambasadori ai voleiului românesc în ultimele decenii, merită cu prisosință o festivitate de retragere. Și sunt convins că această propunere are toate șansele să devină realitate.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. Și fără a scoate vreun ban în plus din buzunar. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns