Bogdan Olteanu s-a calificat în FINALA Superligii Braziliei cu Volei Brasil Kirin!

Bogdan Olteanu volei brasil kirin
Bogdan Olteanu volei brasil kirin
Bogdan Olteanu si colegii lui s-au calificat in finala Superligii Braziliei

Bogdan Olteanu a mai scris o pagină de istorie pentru voleiul românesc. El a devenit primul voleibalist român calificat în finala Superligii masculine a Braziliei.

Titular, ca de obicei de la începutul campionatului, la formația Volei Brasil Kirin, Bogdan Olteanu a fost unul dintre cei mai valoroși jucători de pe teren în meciul decisiv al semifinalei Superligii, disputat în deplasare, la Taubate, contra celor de la Funvic. Volei Brasil Kirin s-a impus, la capătul unui meci dramatic, cu scorul de 3-2 (23-25; 25-19; 22-25; 25-20, 15-13) și s-a calificat în finala Superligii cu scorul general de 2-1.

Victoria este una istorică pentru Volei Brasil Kirin, căci aceasta e prima calificare în finală din istoria clubului. Iar performanța este una specială în actualul campionat, deoarece Bogdan și colegii săi au terminat sezonul regulat pe locul al treilea, iar acum au eliminat echipa de pe locul secund.

În finală, Volei Brasil Kirin va juca împotriva formației Sada Cruzeiro, care a terminat pe primul loc sezonul regulat, și care nu a pierdut nici un meci din play-off. Sistemul în Brazilia e oarecum diferit de alte țări cu play-off, căci campioana se stabilește în urma unui singur meci.Marea finală din acest an va avea loc duminică, 10 aprilie, de la ora locală 21.40 (luni, ora 3.40 în România), în sala Ginásio Nilson Nelson, din Brasília. O sală cu 16.000 de locuri, care se va transforma pentru două ore într-un adevărat vulcan.

CITEȘTE ȘI:   Calificări Campionatul European U17 (m): România a fost învinsă de Estonia. Sâmbătă jucăm un meci decisiv cu Bulgaria

Trebuie precizat că România are deja o campioană, dar în voleiul feminin brazilian: în 2000/ 2001, Cristina Pîrv a câștigat Superliga feminină alături de MRV Minas.

Multă baftă, Bogdane!

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

One thought on “Bogdan Olteanu s-a calificat în FINALA Superligii Braziliei cu Volei Brasil Kirin!

Lasă un răspuns