Bogdan Olteanu va juca în Italia, în Serie A1! A semnat cu Exprivia Molfetta

bogdan olteanu volei brasil kirin
bogdan olteanu volei brasil kirin
Bogdan Olteanu in atac

Bogdan Olteanu rămâne cel mai reprezentativ jucător român de volei! Vicecampion al Braziliei anul acesta cu Volei Brasil Kirin, el va juca, din toamnă, într-unul dintre cele mai puternice campionate ale lumii: cel italian!

Bogdan Olteanu, acum în vârstă de 35 de ani, a semnat un contract cu Exprivia Molfetta, ocupanta locului 6 la finele sezonulului regulat din Italia! Eliminată în sferturile de finală ale play-off-ului din peninsulă )a ocupat locul 5 în play-off), Molfetta l-a dorit pe Bogdan pentru a aduce acel plus de valoare şi de experienţă necesar atacării podimului din Italia. „Fiind cel mai mare ca vârstă din echipă, nu voi avea o altă atitudine ca până acum. Voi avea aceeaşi dorinţă de a juca, de a câștiga dintotdeauna. Cu toate acestea, eu sunt convins că există întotdeauna ceva de învățat şi sunt aici pentru a pune dorinţa mea de joc si experienta mea la dispoziția antrenorului şi a coechipierilor mei pentru a ne atinge obiectivele. Am învăţat că numai împreună, uniţi și prin multă muncă putem să ne atingem obiectivele”, a declarat Bogdan Olteanu.
El revine astfel, după 5 ani în care a jucat în Argentina, China şi Brazilia, în Europa. În plus, revine după 12 ani în campionatul Italiei. Am făcut această alegere – spune Olteanu – pentru că eu cred că astfeş pot rămâne la cel mai înalt nivel. Pentru mine, revenirea după 12 ani în prima ligă italiană este o provocare personală. Eu consider Seria A1 una dintre ligile cele mai puternice din lume, iar Molfetta ademonstrat că este una dintre echipele cu aspiraţiile cele mai mari. Este o formaţie care a demonstrat că se poate lupta pentru obiective importante, şi asta într-un timp scurt„, a mai declarat Bogdan. El spune că nu i-a fost deloc greu să semneze cu noua sa formaţie, pentru că era deja obişnuit cu  zona: „Am jucat deja în Puglia, simţindu-mă foarte bine. Îmi plac oamenii, mâncarea. Fanii ard pentru echipă. Am mulți prieteni în Sud, cred că este o alegere potrivită pentru mine şi pentru familia mea”, a mai spus jucătorul nostru.

Bogdan Olteanu este unul dintre cei mai valoroşi jucători români din ultimii 20 de ani. Descoperit, iniţiat şi format la CTF Mihai I Bucureşti, de antrenorii Daniel Droc şi Ioan Şoacă, el a jucat în aproape toate campionatele puternice ale lumii. În perioada 2004 – 2008 a jucat în prima ligă italiană, apoi până în 2010 a jucat şi câştigat trofee pentru Almeria, din Spania. Transferul în Franţa, la Tours, i-a adus Cupa Franţei în 2011. Apoi a jucat, timp de patru ani, în Argentina, la cea mai valoroasă echipă a acestei ţări, UPCN San Juan, cu care a cucerit şi titlul sud-american, nu doar pe cel de campion sau Cupa Argentinei. După un scurt periplu în China, unde campionatul ţine doar două-trei luni, el a jucat anul trecut în Brazilia, la Volei Brasil Kirin, cu care a ieşit vicecampion, o premieră pentru un voleibalist din România.
În ceea ce priveşte clubul Exprivia Molfetta, acesta a fost înfiinţat în anul 1964. A avut, de-a lungul timpului, numeroase oscilaţii, retrogradând şi promovând din liga a doua în a treia şi invers, dar de trei ani e o prezenţă constantă în Serie A1. În ultimii doi ani, formaţia a jucat în play-off, ceea ce a fost o performanţă istorică pentru gruparea italiană.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns