Bogdan Tănase e noul antrenor principal al naționalei Ungariei! Va fi ajutat de Stelian Moculescu

Antrenorul Stelei, liderul campionatului masculin de volei, Bogdan Tănase, a devenit noul antrenor principal al naționalei de volei masculin a Ungariei. Conform declarațiilor date în presa maghiară, el va fi ajutat de mentorul său, Stelian Moculescu.
Obiectivul lui Bogdan Tănase este acela de a califica naționala Ungariei la turneul final al Campionatului European de anul viitor. O sarcină dificilă, dar nu imposibilă, căci în noul format la Europene merg 24 de echipe. Vor ajunge la turneul final învingătoarele grupelor preliminare plus cele mai valoroase cinci ocupante ale locurilor secunde, pe lângă echipele direct calificate.

Ungaria face parte din grupa F, alături de Ucraina, Elveția și Macedonia, iar Tănase s-a declarat optimist că va reuși să-și îndeplinească obiectivul: ”Acesta e unul dintre motivele pentru care am ales naționala maghiară. Cred că avem o șansă de calificare la turneul final al Europenelor, mai ales că acum este turneu final de 24 de echipe”, a declarat românul pentru hunvolley.hu.
Bogdan Tănase va un ajutor de nădejde în jucătorul său de la Steaua, Szabolcs Nemeth, cu care lucrează de un an și jumătate și care, cu siguranță, va fi unul dintre oamenii de bază la naționala Ungariei. Dar tehnicianul român își va face și singur o idee despre jucătorii maghiari, având de gând să-i urmărească la lucru cât de des se poate: ”Mă voi întoarce în Ungaria de mai multe ori în primăvară. De exemplu, pe 17 martie voi vedea Final Four-ul Cupei Ungariei, apoi mai multe meciuri în play-off-ul campionatului. În general, am deja o mulțime de informații, dar aș vrea să cunosc personal jucătorii înainte de a începe să lucrăm împreună”, a mai declarat Bogdan Tănase.

Așa cum procedează toți ceilalți selecționeri – care în proporție de 90% lucrează și la echipe de club – Tănase se va alătura componenților naționalei Ungariei în luna mai, adică după terminarea Diviziei A1. Ungaria sa e înscrisă și în Liga Europeană de Argint (Silver European League, eșalonul secund al competiției în noua viziune CEV), acolo unde va juca, în lunile mai și iunie, împotriva Albaniei, Belarus și Croației. În această competiție, maghiarii vor putea să-și testeze forțele pentru preliminariile europene, care încep în luna august.

Din această campanie de calificare la Campionatul European, sistemul de disputare al preliminariilor s-a modificat, renunțându-se la acele turnee fără sens ținute în două țări dintre componentele grupei și trecându-se la un format cu meciuri tur-retur între toate formațiile din serii, ca la fotbal dacă vreți.

CITEȘTE ȘI: Cu cine va juca România în preliminariile Campionatului European masculin de volei.
Bogdan Tănase va fi ajutat de mentorul său, Stelian Moculescu, cel al cărui secund a fost la Frederichschafen.  ”Domnul Moculescu vine să ne ajute. Știe bine voleiul din Ungaria. De asemenea, a avut câțiva jucători maghiari în Germania și mai e un detaliu deloc neglijabil: vorbește limba maghiară. Este o figură carismatică pentru volei și suntem prieteni buni, Cu siguranță că mă va ajuta foarte mult”, a mai declarat Bogdan Tănase.


Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns