Brazilia a câștigat pentru a treia oară Cupa Mondială la volei masculin

Brazilia a castigat pentru a treia oara in istorie Cupa Mondială la volei masculin

Naționala masculină a Braziliei a cucerit pentru a treia oară trofeul în Cupa Mondială la volei.
Brazilienii au terminat neînvinși ”maratonul” de 11 meciuri programat la această ediție a Cupei Mondiale. Aceasta este o competiție care se dispută din patru în patru ani în anul de dinaintea Jocurilor Olimpice. Până la ediția trecută, primele două clasate primeau și bilete pentru participarea la JO. Acum, se dau doar puncte și bani, însă punctele sunt cele mai importante și de aceea cei care înțeleg importanța clasamentului mondial, așa prost cum e el făcut, participă cu cea mai bună echipă. Pentru că punctele acordate la Cupa Mondială te urmăresc și te ajută patru ani de acum înainte în ierarhia mondială, cea după care se face împărțirea în grupe la Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial sau în preliminariile acestor competiții. Prin victoria din Japonia, Brazilia și-a consolidat primul loc în lume, care putea fi pierdut dacă americanii ar fi cucerit trofeul. Polonia, cu punctele asigurate pentru ocuparea locului secund, vor urca pe locul 3 în această ierarhie care se face o dată pe an și care va lua în calcul până pe 1 septembrie 2020 doar rezultatele de la Cupa Mondială 2019, Campionatul Mondial 2018, Jocurile Olimpice 2016 și Liga Mondială 2017.

Brazilia a castigat pentru a treia oara in istorie Cupa Mondială la volei masculin
Brazilia a castigat pentru a treia oara in istorie Cupa Mondială la volei masculin

Brazilienii au încheiat, cum spuneam, neînvinși competiția disputată de-a lungul a 15 zile în mai multe orașe din Japonia. Cel mai dificil meci a fost cel din antepenultima etapă, câștigat cu 3-2 în fața campioanei mondiale, Polonia, ocupanta locului secund. Pentru primul loc, premiul a fost de 630.000 de dolari, iar pentru cel de-al doilea de 315.000 de dolari.

Campioni mondiali, polonezii au terminat Cupa Mondială 2019 pe locul 2
Campioni mondiali, polonezii au terminat Cupa Mondială 2019 pe locul 2

Pe treapta a treia a podiumului a terminat SUA, care a plecat acasă cu un cec în valoare de 110.000 de dolari.

Clasamentul final al Cupei Mondiale 2019,competiție la care au participat 12 echipe, poate fi consultat AICI.

SUA a cucerit medalii de bronz la Cupa Mondială 2019 la volei masculin
SUA a cucerit medalii de bronz la Cupa Mondială 2019 la volei masculinBrazilia a cucerit pentru a treia oară Cupa Mondială la volei masculin

De-a lungul istoriei, brazilienii au mai cucerit de două ori acest trofeu: în 2003 și în 2007. Practic, acest trofeu este cel mai important cucerit de sud-americani sub conducerea antrenorului Ronan dal Zotto, cel care a preluat echipa în 2017 după plecarea de la cârma ei a legendarului Bernandinho, care a dus formația spre titlul olimpic obținut pe propriul teren în 2016, dar și spre titluri mondiale. Cu Ronan dal Zotto la cârmă, brazilienii aveau în palmares titlul de campioană a Americii de Sud, obținut în 2017 și în 2019, și cel de la FIVB World Grand Champions Cup, din 2017.

Alan Souza, MVP – ul Cupei Mondiale 2019 la volei masculin

Ca la orice competiției care se respectă, și la Cupa Mondială 2019 a fost aleasă o echipă ideală și un MVP. Brazilienii au dominat și acest top, cu trei premii individuale.

Cel mai bun jucător al competiției a fost ales falsul Alan Souza, de la echipa campioană.

Alan Souza a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale 2019 la volei masculin
Alan Souza a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale 2019 la volei masculinPremii individuale acordate la Cupa Mondială 2019 la volei masculin

Cel mai bun fals: Yuji Nishida (Japonia)

Cel mai bun ridicător: Micah Christenson (SUA)

Cei mai buni secunzi: Wilfredo León (Polonia), Yuki Ishikawa (Japonia)

Cei mai buni centri: Maxwell Holt (SUA), Lucas Saatkamp “Lucão“ (Brazilia)

Cel mai bun libero: Thales Hoss (Brazilia)

MVP: Alan Souza (Brazilia)

Echipa ideală a Cupei Mondiale 2019 la volei masculin
Echipa ideală a Cupei Mondiale 2019 la volei masculinCum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns