Brazilia a cucerit pentru a treia oară titlul olimpic la volei masculin! Italia și SUA au completat podiumul

brazilia volei bucurie campioni rio
brazilia volei bucurie campioni rio
Explozia de bucurie a brazilienilor dupa victoria din finala olimpică

Naționala Braziliei și-a văzut visul cu ochii: a cucerit titlul olimpic la volei masculin în fața propriilor suporteri!

În finala programată duminică seară, Brazilia a învins cu scorul de 3-0 (25-22, 28-26, 26-24) Italia, aceasta fiind prima victorie în trei seturi într-o finală olimpică de la Sydney 2000, când Iugoslavia trecea cu acest scor de Rusia în ultimul act al competiției.
Medalia de bronz a fost cucerită de SUA, care a avut o revenire excepțională în fața Rusiei, impunându-se cu 3-2 după ce a fost condusă cu 2-0 (23-25, 21-25, 25-19, 25-19, 15-13).

brazilia podium jocuri olimpice
Nationala Braziliei, pe cea mai inalta treapta a podiumului

Pentru Brazilia, acesta este cel de-al treilea titlul olimpic din istorie, după cele cucerite în 1992, la Barcelona, și în 2004, la Atena. De asemenea, e a patra medalie olimpică obținută consecutiv, aurul din 2004 fiind urmat de două medalii de argint, obținute în 2008 și 2012, iar acum de o nouă medalie de aur. Brazilienii mai au în palmares o medalie de argint, cucerită în 1984.

brazilia jocurile olimpice stiri brazilia
Poza de grup, cu jucatorii si membrii colectivului tehnic, dar si cu membrii familiei

Câteva cuvinte trebuie spuse și despre veteranul brazilienilor, liberoul Sergio, cel care va împlini 41 de ani în toamna acestui an și care și-a trecut în cont a patra medalie olimpică! El a fost prezent la ultimele patru ediții ale Jocurilor Olimpice, acolo unde Brazilia a urcat de fiecare dată pe podium, ceea ce e ceva absolut fabulos! Evident, și-a anunțat retragerea din națională – de altfel el se mai retrăsese o dată acum doi ani – cu ocazia acestui succes. Pentru el emoția urcării din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului după 12 ani a fost imensă, neputându-și stăpâni lacrimile și plângând aproape non-stop când s-a aflat pe podium.

sergio lacrimi aur olimpic libero
Sergio a plans toata festivitatea de premiere

Pentru Italia, medalia de argint cucerită azi este cea de-a treia din acest metal și a șasea olimpică din istoria voleiului italian masculin. Peninsularii au mai fost vicecampioni olimpici în 1996, la Atlanta, și în 2004, la Atena, unde au fost învinși tot de Brazilia. Cele trei medalii de bronz au fost cucerite de italieni în 1984, la Los Angeles, în 2000, la Sydney, și în 2012, la Londra.

italia medalie argint jocuri olimpice
Italienii au ramas in continuare fara aur olimpic

Naționala SUA a reușit o revenire de senzație în fața Rusiei în finala mică. Pentru americani, aceasta este a doua medalie de bronz din istorie, după cea cucerită în 1992, la Barcelona. Ei mai au în palmares trei tituri olimpice, cucerite în Los Angeles (1984), Seul (1988) și Beijing (2008). Învinșii americanilor din finala mică, rușii, au ratat pentru prima dată podiumul olimpic din 1996 încoace.

sua bronz jocuri olimpice volei
Nationala SUA, medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns