Brazilia, pentru a cincea oară consecutiv în finala Campionatului Mondial masculin de volei!

Brazilia s-a calificat pentru a cincea oara consecutiv in finala Campionatului Mondial de volei

Brazilia a reușit să se califice pentru a cincea oară consecutiv și a șasea oară în istorie în finala Campionatului Mondial masculin de volei! Va lupta pentru titlu duminică seară, contra învingătoarei meciului dintre Polonia și SUA.
Semifinala dintre Brazilia și Serbia a respectat tradiția: la fel ca în 2002 și 2006 sud-americanii s-au impus. De data aceasta cu scorul de 3-0 (25-22, 25-21, 25-22). Secretul victoriei brazilienilor a fost că au fost o echipă adevărată, lucru care s-a văzut de-a lungul întregului turneu, dar și în această partidă, în care schimbarea făcută în setul al treilea, când a intrat veteranul William (39 de ani) în locul ridicătorului titular, Bruno Rezende, a fost cheia câștigării meciului în doar trei seturi.

Brazilia s-a calificat pentru a cincea oara consecutiv in finala Campionatului Mondial de volei
Hora bucuriei Braziliei dupa calificarea in finala Campionatului Mondial masculin de volei

Bruno Rezende: ”Suntem o echipă care joacă precum o echipă”

La finalul partidei, căpitanul Braziliei, Bruno Rezende, a dat cea mai frumoasă declarație despre ce înseamnă acum formația sud-americană: ”Mă uit la tricourile noastre transpirate și inima îmi bate mai repede: asta suntem noi, o echipă care joacă precum o echipă. Uitați-vă la mine și la William cum am schimbat locurile să câștigăm meciul. În echipa noastră nimeni nu e de neînlocuit și toți vrem să contribuim. De aceea noi am câștigat mai multe decât oricare altă națională din lume în istoria recentă”. Nu e prima dată când William face un meci deosebit, el fiind cel care a întors soarta partidei cu Rusia, din prima etapă a Final Six.Brazilia joacă a șasea finală la Campionatul Mondial masculin de volei și caută al patrulea titlu

Pentru Brazilia, finala care va avea loc duminică seară la ora 22.15, va fi a șasea din istorie, dar a cincea consecutivă. Triplă campioană mondială în 2002, 2006 și 2010 și ”doar” vicecampioană în 2014, Brazilia speră să devină cea de-a patra echipă în afara fostei URSS care cucerește de patru ori titlul suprem. Adversara sud-americanilor se va decide sâmbătă seară, după semifinala Polonia – SUA, care va începe la ora 22.15.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns