Brazilianul Giba revine în activitate și la volei pe zăpadă și la cel clasic, în sală

Giba va juca atat volei pe zapada cat si volei in sala, la IBB Polonia London

Considerat unul dintre cei mai valoroși voleibaliști din toate timpurile, dacă nu chiar cel mai bun din istorie, brazilianul Gilberto Amauri Godoy Filho, unoscut sub numele de Giba, revine în activitate. El va juca atât  volei pe zăpadă, cât și volei clasic, în sală.
În vârstă de 42 de ani, Giba va juca mai întâi în circuitul mondial de volei pe zăpadă, la turneul care va avea loc în perioada 28-31 martie, în localitatea austriacă Wagrain. El va face echipă cu un alt veteran al voleiului brazilian, dar cel de plajă, Marcio Araujo (45 de ani), vicecampion olimpic în 2008 și campion mondial în 2005. Echipa lor e completată de doi jucători care nu jumătate din vârsta lor: Gabriel Heilborn Gouveia (21 de ani) și Pedro Henrique Resende Santos (22 de ani), acesta din urmă fiind fiul unei legende a voleiului pe nisip, triplul medaliat olimpic Ricardo Santos, care e încă activ în circuit la vârsta de 44 de ani.

Giba a mai jucat volei pe zăpadă la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, din Coreea de Sud
Giba a mai jucat volei pe zăpadă la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, din Coreea de SudRomânia va avea trei echipe la turneul de volei pe zăpadă de la Wagrain

La competiția din Austria, Giba și coechipierii său ar putea juca împotriva echipei României, care e, la rândul ei, direct acceptată pe tabloul principal. Aceasta va fi formată din Bogdan Necula, Bogdan Mehedințeanu, Bogdan Bratosin și Valentin Hupoiu.

Și la feminin vom fi reprezentați, ba chiar de două echipe. Ambele vor juca în calificări. România 1 e formată din Andreea Savastița, Iustina Corcoz și Mădălina Sandu, iar România 2 le are în componență pe Ioana Hododi, Gîrd și Ilie.Giba va juca în aprilie pentru IBB Polonia Londra

La două săptămâni după ce va juca pe zăpadă, Giba va intra în sală. El va evolua pentru formația IBB Polonia Londra, cea care a scris istorie în ultimii ani în voleiul britanic și la care, până anul trecut, căpitan a fost românul Marius Ciortea, acum component al formației CSM Câmpia Turzii.

Fostul multiplu campion olimpic și mondial va juca în tricoul celor de la IBB Polonia Londra în meciul din 14 aprilie 2019, în care noua lui echipă va întâlni pe Sheffield Halam. Motivul acestei reveniri surprinzătoare îl reprezintă dorința brazilianului de a ajuta la creșterea popularității voleiului în Anglia.

Giba, în tricoul viitoarei sale echipe, IBB Polonia Londra
Giba, în tricoul viitoarei sale echipe, IBB Polonia Londra

Pe de altă parte, având în vedere că sud-americanul lucrează pentru Federația Poloneză de Volei, locuiește în Polonia și echipa britanică este strâns legată de comunitatea poloneză și de voleiul din această țară (nu degeaba se cheamă IBB Polonia Londra), e posibil să fie și o sarcină de serviciu. Oricum, va fi ceva care merită văzut.

”Mi-am terminat cariera, dar acest sport trăiește încă în inima mea. Mă întorc pe teren să joc pentru că voleiul are nevoie de oamenoi care să poată atrage fanii și sponsorii”, și-a justificat decizia Giba, care va împlini la 23 decembrie vârsta de 43 de ani.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns