Calificări Campionat Mondial Under 20 (f): Eliza Varga, Andra Artin și Adelina Ungureanu, cele mai eficiente românce contra Estoniei

volei junioare romania nationala meci
volei junioare romania nationala meci
Nationala de junioare a Romaniei a invins cu 3-1 Estonia

Naționala de volei junioare a României a învins azi, cu scorul de 3-1, echipa Estoniei, în primul meci din cadrul grupei C a preliminariilor Campionatului Mondial de volei. Iată cum s-au descurcat fetele noastre prin prisma statisticii.

Cele va eficiente jucătoare ale naționalei României au fost, în ordine, Eliza Varga (21 de puncte), Andra Artin (15 puncte) și Adelina Ungureanu (13 puncte). Nu întâmplător, cele trei fete provin de la protagonistele campionatului național de junioare, Medicina Târgu Mureș, Dinamo și Agroland Timișoara (ordinea echipelor corespunde cu cea a jucătoarelor în această înșiruire).
AICI vedeți componența lotului României și programul din zilele următoare.

În ceea ce privește atacul, primele trei românce au fost Eliza Varga (16 puncte), Adelina Ungureanu (10) și Andra Artin (8).

La serviciu, cele mai eficiente românce au fost, în ordine: Diana Ariton (4 puncte), Andra Artin, Bianca Pașca și Daian Roman (toate cu câte 3 puncte).

La preluare, top 3 a fost compus din Roxana Țucmeanu (50% preluări perfecte), Adelina Ungureanu (41%) și Andra Artin (22%).

La capitolul blocaj, prima a fost Andra Artin (4 puncte). Ea a fost urmată de Eliza Varga (3) și de alte 5 fete, toate cu câte un blocaj reușit.

Mai jos aveți toată statistica echipei noastre, conform CEV.

statistica romania estonia volei
Statistica echipa Romaniei in meciul cu Estonia

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns