Calificări Campionat Mondial Under 20 (f): România a fost învinsă de Franța. Sâmbătă, la Ploiești, are loc ultimul meci, contra Olandei

volei junioare romania calificari echipa
volei junioare romania calificari echipa
Echipa Romaniei are o victorie si un esec

Naționala de volei junioare a României a fost învinsă azi, în etapa a doua a grupei C, de calificare în faza a doua a preliminariilor Campionatului Mondial Under 20.

Din păcate, superba victorie obținută ieri în fața Estoniei (scor 3-1) nu a putut fi urmată de o alta azi, contra Franței. Adversarele s-au impus cu scorul de 3-0 și astfel șansele de calificare în faza a doua a preliminariilor europene ale Campionatului Mondial Under 20 s-au micșorat vizibil.

În ultima etapă, România va juca împotriva liderului, Olanda, formație care a învins clar atât Franța, cât și Estonia, în primele două meciuri. Partida cu Olanda va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, tot în sala Olimpia, din Ploiești.


Lotul României pentru preliminariile Campionatului Mondial Under 20

Extreme:

1.Adelina Ungureanu – Agroland

3. Rodica Buterez (c) – Medicina Tg Mures

5. Sorina Miclaus – Agroland/Transilvania Brasov

6. Andra Artin – Dinamo

Universali:

2. Alexia Carutasu – CSM Bucuresti

4. Eliza Varga – Medicina Tg Mures

Centri:

7. Diana Ariton – SCM Pitesti

10. Petruta Orlandea – Agroland

12. Daiana Roman – CSM Lugoj

Coordonatori:

11. Bianca Pasca – Agroland

9. Natalia Preda – CSM Lugoj

Libero:

8. Roxana Tucmeanu – Dinamo

Antrenori: Gheorghe Văraru și Alexandru Cozma.

Programul meciurilor grupei C a preliminariilor Campionatului Mondial – Sala Olimpia, Ploiești

Joi, 6 ianuarie

Franța – Olanda 0-3 (12-25, 15-25, 17-25)

România – Estonia 3-1 (25-22, 23-25, 25-19, 25-13)

Vineri, 7 ianuarie

Olanda – Estonia 3-0 (25-16, 25-14, 25-14)

Franța – România 3-0 (25-20, 25-18, 25-20)

Sâmbătă, 8 ianuarie

Ora 16.30: Estonia – Franța

Ora 19.00: Olanda – România

Din păcate, nici un meci nu va fi televizat.

Regulamentul de calificare este următorul: la turneul final al Campionatului Mondial, care e programat în Mexic, în perioada 7-16 iulie, vor merge două formații din Europa. Ele vor fi finalistele celei de-a doua etape de calificare, care va avea loc în perioada 18-21 mai.

De prima etapă de calificare – cea care are loc în acest weekend – vor trece echipele clasate pe primul loc în cele patru grupe preliminare, plus cele mai bune 3 ocupante ale locurilor secunde. Numai că, atenție, deoarece o grupă are trei echipe și celelalte câte patru, clasamentul pentru stabilirea ocupantei locului secund se face ignorând rezultatul obținut cu ocupantele locurilor 4 din fiecare grupă de câte 4.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns