Calificări Campionatul European (m): România, victorie lejeră cu Albania la debut

Rareș Bălean în atac contra Albaniei (FOTO: FRV)

Naționala masculină de volei a României a avut un start lansat în preliminariile Campionatului European 2023, dar greul abia de acum urmează. 
România a învins cu scorul de 3-0 (25-16, 25-15, 25-16) Albania, în etapa de debut a Grupei G a calificărilor, dar victoria, deși foarte clară, nu trebuie să ne facă să ne îmbătăm cu apă rece. Pentru elevii antrenorului Sergiu Stancu a fost un meci de antrenament, atât de mare a fost valoare, începând de la jumătatea primului set, dar nu trebuie să uităm – și lucrul acesta îl scotea în evidență și selecționerul – că de la albanezi au lipsit doi jucători de bază. Căpitanul echipei, falsul Qafarena, care evoluează la Verona, în prima divizie italiană, a  făcut deplasarea și a avut câteva atacuri mai mult de complezență la încălzire, după care a rămas pe bancă toată partida. Apoi, fostul voleibalist de la Dinamo, Koci, care este un foarte bun jucător de preluare, dar care nici nu a mai venit în România.

Naționala României contra Albaniei (FOTO: FRV)
Naționala României contra Albaniei (FOTO: FRV)

Una peste alta, cu excepția unui start în care s-a greșit mult și s-a intrat cumva în jocul adversarului, jocul a fost, de la 16-14 în primul set, la discreția echipei noastre, care trebuie să savureze victoria. De altfel, selecționerul Sergiu Stancu, care a primit cadoul pentru ziua lui de naștere cu o zi mai devreme, a profitat de valoarea slabă a adversarului pentru a-i introduce pe teren pe toți jucătorii din lot.

Sergiu Stancu, alături de secundul său, Florin Voinea, și de team-managerul echipei, Laurențiu Lică (cu spatele)
Sergiu Stancu, alături de secundul său, Florin Voinea, și de team-managerul echipei, Laurențiu Lică (cu spatele)

În aceste condiții, performanțele individuale statistice ale sportivilor noștri nu au fost ieșite din comun, toți fiind înlocuiți. Cu 11 puncte, Mircea Peța a fost liderul marcatorilor români. A fost urmat de Adrian Aciobăniței, cu 10, și de Rareș Bălean, care a adunat 9 puncte. Mai jos puteți vedea statistica echipei noastre.

Statistica jucătorilor români în meciul cu Albania
Statistica jucătorilor români în meciul cu Albania

Următorul meci va fi, însă, mult mai dificil. Învingători cu 3-1 (23-25, 25-23, 25-18, 25-19) în Bosnia și Herțegovina, elvețienii vor fi adversarii noștri duminică seară, într-un meci care ar putea da un indiciu serios referitor la câștigătoarea grupei, deci la echipa calificată direct la turneul final al Campionatului European.

Claudiu Dumitru combină cu Răzvan Mihalcea (FOTO: FRV)
Claudiu Dumitru combină cu Răzvan Mihalcea (FOTO: FRV)
Calificări CE 2023 (m): Programul grupei G

Miercuri, 3 august

ROMÂNIA – Albania 3-0 (25-16, 25-15, 25-16)

Bosnia și Herțegovina – Elveția 1-3 (25-23, 23-25, 18-25, 19-25)

Sâmbătă, 6 august

20.00 Bosnia și Herțegovina – Albania

Duminică, 7 august

18.30 Elveția – ROMÂNIA

20.00 Albania – Bosnia și Herțegovina

Miercuri, 10 august

17.00 ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina

20.30 Elveția – Albania

Sâmbătă, 13 august

21.00 Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA

20.00 Albania – Elveția

Miercuri, 17 august

17.00 ROMÂNIA – Elveția

Sâmbătă, 20 august

20.00 Albania – ROMÂNIA

Duminică, 21 august

18.30 Elveția – Bosnia și Herțegovina
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns