Calificări Campionatul European U17 (m): Naționala României a fost învinsă de Bulgaria și a ratat calificarea la turneul final

romania under 17 nationala volei tudor constantinescu
romania under 17 nationala volei tudor constantinescu
Nationala de volei Under 17 a Romaniei, inaintea meciului cu Bulgaria

Naționala masculină de speranțe a României nu a reușit să producă surpriza. A fost învinsă cu 3-0 de Bulgaria și a ratat calificarea la prima ediție a turneului final al Campionatului European de volei Under 17!

Naționala noastră avea nevoie de o victorie cu 3-0 în fața marii favorite a grupei A preliminare, Bulgaria. Din păcate, emoțiile și-au spus cuvântul în cazul jucătorilor noștri, care au fost nevoiți să părăsească terenul învinși.

Astfel, acest turneu de calificare se încheie cu ratarea promovării la turneul final, dar și cu un mare regret, căci diferența de valoare nu este deloc mare în favoarea estonienilor sau bulgarilor.

Ceea ce a făcut diferența a fost lipsa experienței competiționale în cazul jucătorilor noștri. Vorbeam înaintea unuia dintre meciuri cu antrenorul naționalei Estoniei, Toomas Jasmin. Care îmi spunea că înaintea acestui turneu, elevii săi au susținut mai multe meciuri de pregătire contra Poloniei și a altor naționale din zonă. De asemenea, Bulgaria, înaintea acestui turneu, a susținut câteva meciuri test.

De ce spun asta? Pentru că băieții noștri nu au disputat nici măcar un singur amical în toate cele 6 săptămâni de cantonament! Iar această lipsă a experienței pe care nu o poți căpăta decât prin joc, s-a văzut în meciuri. Căci lucruri care la antrenament mergeau ca unse, în tensiunea confruntării au fost greșite.

Nu pot decât să sper că pe viitor astfel de lucruri vor fi remediate căci din câte țin minte – nu am verificat dintr-o sursă oficială – lotul Under 17 a fost singurul din toate echipele naționale ale României care a mers la un turneu de calificare în acest an fără să fi disputat nici măcar un singur amical înainte. Nu acuz pe nimeni, sunt sigur că s-a încercat perfectarea unor amicale – unul știu că s-a anulat cu câteva ore înaintea disputării, pentru că s-au răzgândit adversarii – dar cred că trebuie învățat din greșeli pentru a se evita repetarea unor situații de acest gen din care nu au de câștigat decât adversarii.Lotul naționalei României Under 17 (m)

Ridicători

8. Ștefan Purcaru (CNNT Craiova)

12. Tudor Constantinescu (CTF Mihai I)

Centri

7. Cristian Badea (CNNT Craiova)

10. Adrian Holotă (CTF Mihai I)

13. Alex Cozma (Viitorul Cluj)

Secunzi

5. Gabriel Pop (LAPI Dej)

9. Michael Sălătioan (LAPI Dej) – căpitan

2. Bogdan Catană (CNNT Craiova)

6. Ercan Memet (CTF Mihai I)

Universali

1.Andrei Druță (CTF Mihai I)

3. Alexandru Evtei (CSS Tulcea)

Libero

4. Adrian Săvoiu (CNNT Craiova)

Antrenori

Daniel Săvoiu

Stelian Grozav

Statistician

Marius Pop

Fizioterapeut

Daniel Slăvuică

Calificări Campionat European U 17 (m) – Programul și rezultatele grupei A

Joi, 13 aprilie

ROMÂNIA – Islanda 3-0 (25-5, 25-8, 25-12)

Bulgaria – Estonia 3-0 (25-23, 25-21, 25-21)

Vineri, 14 aprilie

ROMÂNIA Estonia 1-3 (23-25, 13-25, 25-21, 15-25)

Bulgaria – Islanda 3-0 (9-25, 8-25, 16-25)

Sâmbătă, 15 aprilie

Estonia – Islanda 3-0 (25-12, 25-6, 25-11)

BulgariaROMÂNIA 3-0 (25-17, 25-18, 28-26)

Clasament final

  1. Bulgaria 3 victorii 9 p (9-0)
  2. Estonia 2 victorii 6 p (6-4)
  3. România 1 victorie 3 p (4-6)
  4. Islanda 0 victorii 0 p (0-9)

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns