Calificări Campionatul European U17 (m): România a fost învinsă de Estonia. Sâmbătă jucăm un meci decisiv cu Bulgaria

tudor constantinescu volei nationala under 17 setter
tudor constantinescu volei nationala under 17 setter
Romania a fost invinsa de Estonia la Sofia

Naționala masculină de volei Under 17 a României a fost învinsă azi, cu scorul de 3-1, de Estonia, în etapa a doua a turneului de calificare la Campionatul European.

Naționala României a fost învinsă cu scorul de 3-1 de formația Estoniei, în al doilea meci din cadrul grupei A, de calificare la Campionatul European, care se dispută la Sofia, în sala Hristo Botev. A fost o înfrângere care a fost însă influențată și de arbitri, care ne-au furat cel puțin 5 puncte în setul al patrulea.

Nu am acuzat niciodată arbitrajul, sunt convins că greșelile sunt omenești, dar ceea ce a făcut germanul Lutz Steinmetz a depășit orice limită de bun simț. De la atac din linia a doua efectuat cu bătaie cu o talpă dincolo de linia de 3 metri, până la nesancționarea a patru lovituri, totul le-a fost permis estonienilor în setul al patrulea, atunci când ex-sovieticii aveau nevoie mai mare de puncte, căci echipa României renăscuse. Evident, nu au fost fluierate mingi conduse, duble sau chiar trecerea cu tot corpul pe sub linia fileului și, la fel de evident, băieții noștri și-au pierdut concentrarea. Lucru de înțeles, căci li se întâmplă asta și seniorilor, d-apăi unor copii de 14, 15 sau 16 ani…
Până în acel set patru, lucrurile decurseseră normal din punct de vedere al arbitrajului. Românii au avut în mână primul set până aproape de final. Din păcate, foarte multele greșeli neforțate – 12! – au făcut ca estonienii să se impună cu 25-23.

Setul al doilea a fost un galop de sănătate al adversarilor, care au profitat de căderea psihică a alor noștri. Scorul ne scutește de comentarii, 25-13.

În setul al treilea, însă, echipa României a renăscut. Băieții au ascultat sfaturile venite de pe margine și setul ne-a revenit fără mari emoții, cu 25-21.

În setul al patrulea, din păcate, și-a intrat în rol arbitrul, iar misiunea i-a fost îndeplinită: 25-15 pentru estonieni.

În ciuda acestei înfrângeri, tricolorii antrenați de Daniel Săvoiu și Stelian Grozav mai au în propriile mâini soarta calificării la Europene. Concret, o victorie cu 3-0 în fața Bulgariei, în meciul care va avea loc sâmbătă, de la ora 18.30, îi duce pe români la turneul final al Campionatului European. Nu va fi ușor, bulgarii având o încredere foarte mare după ce au învins de două ori cu 3-0 în grupă, însă nici o poveste de succes nu s-a născut fără suferință. Dacă vor reuși să depășească șocul înfrângerii cu Estonia, românii chiar pot produce surpriza.

Turneul final al Europenelor va avea loc la Konya, în Turcia, în perioada 3-11 iulie.

Lotul naționalei României Under 17 (m)

Ridicători

8. Ștefan Purcaru (CNNT Craiova)

12. Tudor Constantinescu (CTF Mihai I)

Centri

7. Cristian Badea (CNNT Craiova)

10. Adrian Holotă (CTF Mihai I)

13. Alex Cozma (Viitorul Cluj)

Secunzi

5. Gabriel Pop (LAPI Dej)

9. Michael Sălătioan (LAPI Dej) – căpitan

2. Bogdan Catană (CNNT Craiova)

6. Ercan Memet (CTF Mihai I)

Universali

1.Andrei Druță (CTF Mihai I)

3. Alexandru Evtei (CSS Tulcea)

Libero

4. Adrian Săvoiu (CNNT Craiova)

Antrenori

Daniel Săvoiu

Stelian Grozav

Statistician

Marius Pop

Fizioterapeut

Daniel Slăvuică

Calificări Campionat European U 17 (m) – Programul și rezultatele grupei A

Joi, 13 aprilie

ROMÂNIA – Islanda 3-0 (25-5, 25-8, 25-12)

Bulgaria – Estonia 3-0 (25-23, 25-21, 25-21)

Vineri, 14 aprilie

ROMÂNIA Estonia 1-3 (23-25, 13-25, 25-21, 15-25)

Bulgaria – Islanda 3-0 (9-25, 8-25, 16-25)

Sâmbătă, 15 aprilie

Ora 16.00: Estonia – Islanda

Ora 18.30: Bulgaria – ROMÂNIA

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns