Calificări Campionatul European U18 (f): Naționala României este ca și calificată la turneul final! Are nevoie azi de o victorie cu 3-0 sau 3-1

nationala cadete volei echipa romania
nationala cadete volei echipa romania
Nationala de cadete a Romaniei inaintea primului meci din preliminariile Campionatului European

Se anunță un weekend de vis pentru voleiul juvenil românesc în sala Olimpia din Ploiești. Dacă despre băiețise știa că o victorie cu orice scor obținută diseară califică echipa la turneul final al Campionatului European de cadeți, iată că și fetele sunt în aceeași situație.

Învinse în primul meci al calificărilor de Rusia cu scorul de 3-2, fetele noastre mai aveau doar șansa calificării de pe locul 2 în grupă. Conform regulamentului, cele mai bune 3 echipe ocupante ale locurilor secunde se califică, alături de cele 8 câștigătoare de grupe plus Olanda, țara gazdă, la turneul final găzduit în aprilie de ”Țara Lalelelor”.
În acest moment, în toate cele 8 grupe s-au terminat primele două etape și doar patru echipe – dar două din aceeași grupă, deci doar una va conta – au mai mult de trei puncte acumulate, deci pot face 7 după 3 runde: Slovenia și Turcia (grupa C), Slovacia (grupa B) și România (grupa E). Slovenia și Turcia au câte 6 puncte, dar azi joacă una împotriva celeilalte, deci cea care pierde, dacă o face cu 3-2, va acumula 7 puncte. Tot atâtea câte va acumula și România dacă învinge azi Azerbaidjan – de la ora 17.30 – cu 3-0 sau 3-1. Iar la ce diferență de valoare e între cele două echipe, nu văd cum am putea pierde un set. Iar cu 7 puncte, echipa noastră s-ar număra printre cele trei echipe calificate la turneul final.

Așadar, nu pot decât să le felicit pe fete pentru o performanță excepțională, pentru că în penuria de rezultate din voleiul românesc o calificare la un turneu final de Campionat European este cu adevărat ceva excepțional.

AICI puteți vedea cine sunt cei care după-amiază vor realiza această calificare superbă.

Nu uitați, tot, azi, duminică, de la ora 20.00, naționala de cadeți are marea șansă de a se califica și ea la turneul final al Campionatului European. Condiția este să învingă, indiferent de scor, Portugalia.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns