Calificări Campionatul European U19 (m): Radu Pop, Vlad Curuia Pop și Florian Bartha, cei mai eficienți români contra Islandei

radu pop volei serviciu saritura
radu pop volei serviciu saritura
Radu Pop la serviciu (foto: Andreea Anawedding)

Naționala de volei cadeți a României a câștigat clar, în doar 57 de minute, meciul cu Islanda, scor 3-0, în etapa a doua a Grupei E a preliminariilor Campionatului European Under 19.

Fiind o victorie rapidă – adversarii nu au făcut decât 30 de puncte – cifrele celor mai eficienți jucători români nu sunt spectaculoase, dar oricum sunt importante. Iată în continuare câteva date statistice ale partidei, nu înainte de a vă reaminti că duminică, de la ora 20.00, în sala Olimpia din Ploiești, această echipă are șansa de a se califica la turneul final al Campionatului European! Condiția este să învingă Portugalia, obiectiv pe deplin realizabil. Pentru că va fi un meci dificil și prin prisma emoțiilor, sunteți așteptați în număr cât mai mare să îi susțineți pe acești copii.
Cele mai multe puncte le-a făcut universalul Radu Pop – 11. El a fost urmat de extrema Vlad Curuia Pop, cu 10 puncte, și de centrul Florian Bartha, cu 9. Merită remarcată și prestația celuilalt centru al naționalei noastre, Andrei Ana, care a reușit 6 puncte și a fost al patrulea român ca eficiență.

La serviciu, s-a remarcat Alexandru Dragomir, ridicătorul României, care a reușit 4 puncte prin acest procedeu. A fost urmat, cu câte doi ași, de Vlad Curuia Pop și Andrei Ana.

În atac, cele mai multe puncte le-a făcut Radu Pop (9). A fost urmat de Florian Bartha și Vlad Curuia Pop, ambii cu câte 6 atacuri reușite.

La blocaj am avut 4 jucători cu câte două reușite: Florian Bartha, Andrei Ana, Vlad Curuia Pop și Radu Pop.

Mai jos vedeți statistica fiecărui jucător în parte.

statistica romania islanda jucatori
Statistica jucatorilor romani contra Islandei

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns