Calificări Campionatul Mondial juniori Under 21: Naționala României debutează sâmbătă, contra Estoniei. Iată lotul tricolorilor

volei juniori romania nationala balcaniada
volei juniori romania nationala balcaniada
Nationala de juniori va juca pentru calificarea la Mondiale

Nu doar fetele joacă în aceste zile în preliminariile Campionatului Mondial. De sâmbătă, și naționala de volei juniori a țării noastre va intra în focurile calificării la competiția destinată jucătorilor până în 21 de ani.

Echipa României face parte din grupa A, care se dispută în Germania, la Frankfurt, și care cuprinde în total trei echipe: România, Estonia și, evident, Germania. Primul meci al echipei noastre va avea loc sâmbătă, contra Estoniei, cu începere de la ora 20.00, ora României.

Vineri a avut loc primul meci, Germania – Estonia, încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 3-0.

Având în vedere că și locul secund poate duce în faza următoare a calificărilor, partida cu Estonia, de sâmbătă, e foarte importantă pentru băieții antrenați, la această campanie, de Bogdan Tănase, cel care a fost secundul lui Stelian Moculescu în Gemania mulți ani și care acum e liderul Diviziei A1, Steaua.

Iată în continuare lotul echipei noastre, din care se remarcă prezența singurului ”stranier”, Adrian Aciobăniței. Care, lucru foarte interesant și care ar putea conta, joacă în Germania chiar la echipa din Frankfurt.


Naționala de juniori Under 21 a României

Ridicători

Filip Constantin

Eduard Catrina

Secunzi

Adrian Aciobăniței

Rareș Bălean

Ovidiu Darlaczi

Andrei Crișan

Centri

Natan Savan

Tudor Magdaș

Andrei Butnaru

Fals

Radu Dediulescu

Libero

George Gavriz

Cosmin Biziche

Antrenor principal: Bogdan Tănase

Antrenori secunzi: Nicolae Harabagiu și Daniel Săvoiu

Calificări Campionatul Mondial juniori U21: programul meciurilor

Vineri, 6 ianuarie

Germania – Estonia 3-0 (3-0 (25-23, 25-17, 25-16)

Sâmbătă, 7 ianuarie

Ora 20.00: Estonia – România

Duminică, 8 ianuarie

Ora 16.00: România – Germania

Nicio partidă nu va fi televizată.

Regulamentul de calificare este următorul: la turneul final al Campionatului Mondial, care e programat în Cehia, vor merge două formații din Europa. Ele vor fi finalistele celei de-a doua etape de calificare, care va avea loc în perioada 18-21 mai.

De prima etapă de calificare – cea care are loc în acest weekend – vor trece echipele clasate pe primul loc în cele patru grupe preliminare, plus cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns