Calificări Campionatul Mondial Under 20 (f): La Ploiești încep joi meciurile grupei C. Iată lotul și programul României

nationala junioare volei romania stiri
nationala junioare volei romania stiri
Nationala de junioare a Romaniei, dupa un antrenament la Ploiesti

Naționala de volei junioare a României (jucătoare până în 20 de ani) va juca de joi până sâmbătă, la sala ”Olimpia” din Ploiești, în calificările pentru Campionatul Mondial.

Adversarele fetelor noastre vor fi Estonia, Franța și Olanda. Primul meci va avea loc joi, de la ora 19.00, contra Estoniei. În continuare, România va juca, vineri, contra Franței, tot de la ora 19.00, iar sâmbătă împotriva Olandei (de la ora 19.00).

Programul meciurilor grupei C a preliminariilor Campionatului Mondial – Sala Olimpia, Ploiești

Joi, 6 ianuarie

Ora 16.30: Franța – Olanda

Ora 19.00: România – Estonia

Vineri, 7 ianuarie

Ora 16.30: Olanda – Estonia

Ora 19.00: Franța – România

Sâmbătă, 8 ianuarie

Ora 16.30: Estonia – Franța

Ora 19.00: Olanda – România

Din păcate, nici un meci nu va fi televizat.

Antrenorii Gheorghe Văraru și Alexandru Cozma au decis, la capătul unui cantonament care a durat trei săptămâni și care le-a ținut pe fete departe de case atât de Crăciun, cât și de Revelion – e doar un exemplu al sacrificiilor pe care le fac sportivii de performanță, nu vreun reproș – să rețină în lotul pentru acest turneu de calificare următoarele fete.

Lotul României pentru preliminariile Campionatului Mondial Under 20

Extreme:
Adelina Ungureanu – Agroland

Rodica Buterez (c) – Medicina Tg Mures

Sorina Miclaus – Agroland/Transilvania Brasov

Andra Artin – Dinamo

Universali:

Alexia Carutasu – CSM Bucuresti

Eliza Varga – Medicina Tg Mures

Centri:

Diana Ariton – SCM Pitesti

Petruta Orlandea – Agroland

Daiana Roman – CSM Lugoj

Coordonatori:

Bianca Pasca – Agroland

Natalia Preda – CSM Lugoj

Libero:

Roxana Tucmeanu – Dinamo

Sursa lotului este pagina de Facebook a Federației Române de Volei.

Regulamentul de calificare este următorul: la turneul final al Campionatului Mondial, care e programat în Mexic, în perioada 7-16 iulie, vor merge două formații din Europa. Ele vor fi finalistele celei de-a doua etape de calificare, care va avea loc în perioada 18-21 mai.

De prima etapă de calificare – cea care are loc în acest weekend – vor trece echipele clasate pe primul loc în cele patru grupe preliminare, plus cele mai bune 3 ocupante ale locurilor secunde. Numai că, atenție, deoarece o grupă are trei echipe și celelalte câte patru, clasamentul pentru stabilirea ocupantei locului secund se face ignorând rezultatul obținut cu ocupantele locurilor 4 din fiecare grupă de câte 4.

Încă o dată, mult succes fetelor! Hai România!

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns