Calificări Jocuri Olimpice (f): Italia și Japonia, neînvinse după două etape

italia volei calificare jocuri olimpice
italia volei calificare jocuri olimpice
Bucuria italiencelor dupa o noua victorie

În Japonia a început, sâmbătă, turneul mondial de calificare la Jocurile Olimpice la volei feminin. Opt formații se luptă pentru ultimele patru locuri vacante pentru Rio.

8 echipe se luptă pentru ultimele patru locuri vacante la Jocurile Olimpice de vară de Rio de Janeiro. Turneul are loc la Tokyo, iar regulamentul e simplu și corect. Fiecare echipă joacă împotriva celeilalte, iar la finalul celor 7 etape vor merge la Jocurile Olimpice primele trei clasate, plus echipa din Asia clasată cel mai ine. Pentru că acest turneu contează și ca turneu de calificare pentru Asia, prima clasată dintre echipele venite de pe acest continent obținând biletul pentru Rio.

În acest moment, pe primele două locuri ale clasamentului, după două etape – luni a fost zi de pauză – se află Japonia și Italia, ambele cu 6 puncte.

Iată rezultatele înregistrate în primele două etape

Sâmbătă

Coreea – Italia 1-3

Thailanda – Republica Dominicană 3-1

Kazahstan – Olanda 1-3

Japonia – Peru 3-0

Duminică

Italia – Thailanda 3-1

Peru – Republica Dominicană 3-0

Olanda – Coreea 0-3

Japonia – Kazahstan 3-0

Luni – zi de pauză
Clasament

  1. Japonia 6 p (6-0)
  2. Italia 6 p (6-2)
  3. Coreea de Sud 3 p (4-3)
  4. Thailanda 3 p (4-4)
  5. Peru 3 p (3-3)
  6. Olanda 3 p (3-4)
  7. Republica Dominicană 0 p (1-6)
  8. Kazahstan 0 p (1-6)

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns