Campionatul European 2019 (f): România debutează vineri. Programul echipei noastre în Grupa C. Cine televizează meciul

Echipa Romaniei, după primul antrenament din sala de la Budapesta

Pentru naționala feminină a României, patru ani de așteptare se vor încheia vineri, odată cu debutul la turneul final al Campionatului European. Prima adversară a echipei noastre va fi Olanda, una dintre favoritele competiției.
Repartizate în Grupa C a Europenelor, jucătoarele antrenate de italianul Luciano Pedulla, unul dintre cei mai respectați tehnicieni din voleiul feminin european, fost selecționer al Italiei sau Germaniei, vor juca toate meciurile la Budapesta. Ele sunt în aceeași grupă cu echipa țării gazdă, Ungaria, dar și cu Olanda, Azerbaijan, Croaţia și Estonia. Obiectivul declarat al formației noastre este acela al ieșirii din grupă, adică al ocupării unuia dintre primele patru locuri în clasament. Pentru a fi siguri de îndeplinirea lui, ”tricolorele” au nevoie de cel puțin două victorii.Programul României la Campionatul European

Vineri, 18.30: România – Olanda

Sâmbătă, 21.30: România – Ungaria

Duminică, 19.00: Romania – Estonia

Marți, 21.30: România – Croația

Joi, 16,30: România – Azerbaijan

Primul meci este programat vineri, de la ora 18.30, contra Olandei, marea favorită a grupei, vicecampioana ultimelor două ediții. Evident, adversarele sunt favorite, dar asta nu înseamnă că româncele nu trebuie să lupte pentru fiecare minge, deoarece este un lucru demonstrat că primul meci este mereu greu pentru favorite.

Partida cu Olanda va fi transmisă în direct la Telekom Sport 3, de la ora 18.30.

Ultima participare românească la un Campionat European a avut loc în urmă cu patru ani, atunci când echipa noastră a ocupat locul 15, fără nici o victorie și cu doar un set câștigat.

Dacă nu ați făcut-o încă, puteți arunca un ochi și da un like și pe Pagina de Instagram a Doarvolei. AICI o puteți vedea.

Echipa Romaniei, după primul antrenament din sala de la Budapesta
Echipa Romaniei, după primul antrenament din sala de la Budapesta (FOTO: Facebook/ FRV)Programul Grupei C de la Campionatul European

Vineri, 23 august

16.00 Croația – Azerbaidjan

18.30 Olanda – România

21.30 Ungaria – Estonia

Sâmbătă, 24 august

19.00 Estonia – Croația

21.30 România – Ungaria

Duminică, 25 august

16.30 Azerbaidjan – Olanda

19.00 Estonia – România

Luni, 26 august

19.00 Olanda – Croația

21.30 Ungaria – Azerbaidjan

Marți, 27 august

19.00 Olanda – Estonia

21.30 România – Croația

Miercuri, 28 august

16.30 Azerbaidjan – Estonia

19.00 Croația – Ungaria

Joi, 29 august

16.30 România – Azerbaidjan

19.00 Ungaria – OlandaEste prima ediție a Campionatului European cu 24 de echipe

Anul acesta, Campionatul European este unul special, pentru că este prima ediție a acestei competiții cu 24 de echipe la start. În ultima perioadă, la turneul final au participat câte 16 echipe.

De asemenea, este prima ediție disputată în patru țări: Turcia, Polonia, Ungaria și Slovacia. Fiecare dintre acestea vor găzdui câte o grupă de 6 echipe, din care primele patru se vor califica pentru optimi. Semifinalele și finalele vor avea loc în Turcia, la 8 septembrie.

Componența grupelor Campionatului European 2019 (f)

Grupa A (Turcia)

Bulgaria

Finlanda

Franța

Grecia

Serbia

Turcia

Grupa B (Polonia)

Polonia

Belgia

Italia

Portugalia

Slovenia

Ucraina

Grupa C (Ungaria)

Ungaria

Olanda

Croația

Azerbaidjan

România

Estonia

Grupa D (Slovacia)Slovacia

Belarus

Germania

Rusia

Spania

Elveția


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns