Campionat European Under 19 (f): România începe joi calificările pentru turneul final

romania junioare nationala preliminarii europene
romania junioare nationala preliminarii europene
Nationala de junioare Under 19 a Romaniei, dupa unul dintre meciurile amicale din Bulgaria

Nu doar băieții au calificări pentru Europene în aceste zile, ci și junioarele Under 19.

Naționala feminină Under 19 a României va debuta azi (joi) în grupa preliminară A a Campionatului European. Prima adversară a fetelor noastre în grupa care se dispută în Serbia, la Vrnjacka Banja, va fi formația Greciei. Partida va începe la ora 16.00, ora României, și nu va fi televizată pe Laola1.tv.

În cel de-al doilea meci din grupă se vor întâlni Serbia și Belarus, meciul fiind programat la ora 18.30.

În continuare, fetele noastre vor juca, vineri, contra Serbiei, și, sâmbătă, contra formației din Belarus.

Înaintea plecării spre Serbia, echipa noastră a susținut trei meciuri de verificare în Bulgaria, cu selecționata țării vecine. Fetele antrenate de Ciprian Dârnescu au învins în ultima partidă cu scorul de 3-1, pierzându-le pe primele două cu 3-1, respectiv 3-2. În urma acestui turneu s-a cristalizat și lotul pentru turneul de calificare, pe care îl vedeți mai jos (informațiile sunt luate de pe CEV).

Iată și lotul României de la acest turneu de calificare:

 1. Adelina Budai-Ungureanu
 2. Renate Lea Rancz
 3. Rodica Buterez
 4. Elizabet Lenke Varga
 5. Andre Artin
 6. Larisa Vasilică
 7. Diana Ariton
 8. Roxana Roman
 9. Roxana Tucmeanu
 10. Alina Stan
 11. Alexandra Molnar
 12. Ioana Cauc

Sistemul de calificare la turneul final, care va avea loc în perioada 27 august – 4 septembrie 2016, în Slovacia și Ungaria, este același ca în competiția masculină: echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă – sunt 7 în total – se califică direct la turneul final al Campionatului European, care va avea loc în Bulgaria în perioada 2-10 septembrie. Formațiile clasate pe locul 2 în fiecare grupă, plus cea mai bună ocupantă a locului 3 se vor califica în faza a treia a preliminariilor (prima a avut loc în ianuarie, dar româncele nu au fost nevoite să treacă prin ea). Aceasta va avea loc în perioada 7-10 iulie, și se va desfășura sub forma a două grupe a câte patru echipe. Din aceste două serii se vor califica la turneul final echipele clasate pe primul loc, plus cea mai bine clasată formație de pe locul 2.

Pentru că mi-am propus să vă și prezint câte ceva despre orașele în care joacă sportivii noștri, o să vă spun că Vrnjacka Banja, localitatea în care se dispută turneul de calificare este cea mai importantă stațiune balneo din Serbia, cu cinci izvoare cu ape minerale. Situat în centrul unui parc natural, orașul e înconjurat de clădiri medievale aflate în patrimoniul UNESCO. Are o populație de aproape 10.500 de oameni, dar cu tot cu suburbii – pentru că e considerat municipiu – adună în jur de 28.000 de locuitori. Să sperăm că această oază de sănătate le va ajuta pe fetele noastre să obțină un rezultat mare.

vrnjacka banja serbia oras statiune
Localitatea Vrnjacka Banja

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

One thought on “Campionat European Under 19 (f): România începe joi calificările pentru turneul final

Lasă un răspuns