Campionat European Under 20 (M): România debutează joi în grupa preliminară

volei nationala romania under 20
nationala romania volei under 20
Nationala Romaniei Under 20, la plimbare in centrul vechi al orasului croat

După aproape o lună și jumătate de pregătire centralizată la Dej, lotul național Under 20 al României la volei masculin va începe azi calificările pentru Campionatul European.

România face parte din grupa A, care este găzduită de Croația. Primul meci al tricolorilor antrenați de Ovidiu Macarie și Daniel Săvoiu va fi contra Rusiei, și va începe de la ora 16.00, ora României. Din păcate, meciul nu va fi televizat pe Laola1.tv.

În cel de-al doilea meci al grupei, tot azi, dar de la ora 21.00, vor juca Israel și Croația.

Lotul echipei noastre este următorul:

 1. Natan Savan
 2. Eduard Catrina
 3. Filip Constantin
 4. Rareș Bălean
 5. Andrei Crișan
 6. Robert Silaghi
 7. Alexandru Ionescu
 8. Florian Bartha
 9. Radu Dediulescu
 10. Adrian Aciobăniței
 11. Tudor Magdaș
 12. George Gavriz

Sistemul de calificare e simplu: echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă – sunt 7 în total – se califică direct la turneul final al Campionatului European, care va avea loc în Bulgaria în perioada 2-10 septembrie. Formațiile clasate pe locul 2 în fiecare grupă, plus cea mai bună ocupantă a locului 3 se vor califica în faza a treia a preliminariilor (prima a avut loc în ianuarie, dar românii nu au fost nevoiți să treacă prin ea). Aceasta va avea loc în perioada 7-10 iulie, și se va desfășura sub forma a două grupe a câte patru echipe. Din aceste două serii se vor califica la turneul final echipele clasate pe primul loc, plus cea mai bine clasată formație de pe locul 2.

Iată acum și câteva date despre localitatea în care se va desfășura turneul: Rovinj, un oraș străvechi, cunoscut încă de pe vremea romanilor. Situat la Marea Adriatică, foarte aproape de granița cu Italia – de aceea e cunsocut și ca Rovigno, în italiană – , orașul are 14.000 de locuitori și trăiește în special din turism și din pescuit.

rovinj oras croatia
Vedere aeriana a orasului Rovinj

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

2 thoughts on “Campionat European Under 20 (M): România debutează joi în grupa preliminară

Lasă un răspuns