Campionatele Europene de volei feminin: Olanda, Turcia, Rusia și Serbia s-au calificat direct în sferturi. Iată ce meciuri avem în play-off și care sunt eliminatele

belarus bucurie campionat european volei
turcia bucurie volei campionat european
Bucuria turcoaicelor dupa ce au reusit sa invinga nationala tarii gazda, Belgia

Odată cu încheierea fazei grupelor din cadrul Campionatului European de volei feminin, am aflat primele echipe calificate în sferturile de finală, meciurile din play-off, dar și cele patru echipe care pleacă mâine spre case. Din păcate, și România se află în această situație.

Cele patru calificate direct în sferturile de finală sunt, în ordinea grupelor, Olanda, Turcia, Rusia și Serbia.

Olanda a câștigat mai ușor decât era de așteptat, scor 3-0 (25-15, 25-18, 25-22) meciul cu Italia, spre satisfacția tribunelor arhipline din velodromul din Alperdoon. Olandezele merg în sferturi cu maximum de puncte. Italia, cu 6 puncte, a terminat pe locul secund.

Turcia a năruit speranțele gazdelor la Anvers, învingând cu scorul de 3-0 (25-18, 25-17, 25-16) selecționata Belgiei, neînvinsă până în acel moment. Astfel, turcoaicele merg cu maximum de puncte și fără set pierdut, în sferturi. Belgia a terminat pe locul secund în grupa B.

Rusia a pierdut, surprinzător, în fața Croației, în ultima partidă din grupa C. Croatele s-au impus cu scorul de 3-0 (25-21, 26-24, 26-24) profitând de faptul că rusoaicele erau cu sacii în căruță înaintea începerii partidei – Rusia era sigură de ocuparea locului 1 înaintea meciului. Croația a obținut o victorie care a făcut-o să prindă in extremis locul 3, calificat în play-off. Rusia, deținătoarea titlului, speră să se refacă până la meciul din sfeturile de finală.

Serbia a părut că a avut una dintre cele mai ușoare sarcini dintre cele patru câștigătoare ale grupelor. Sârboaicele lui Terzic au câștigat fără să piardă vreun set, în ultimul meci, cel câștigat cu România, fiind rulate și jucătoarele mai puțin utilizate.


Au părăsit turneul final al Europenelor patru echipe: Slovenia, Azerbaidjan, Bulgaria și România.

Slovenia, singura debutantă la aceste Europene, nu a emis mari pretenții. A câștigat un singur set, contra Italiei, dar a acumulat experiență care e posibil să o ajute la următoarea participare europeană.

Azerbaidjan venise cu mari gânduri la aceste Europene, dar pleacă mai repede decât și-ar fi imaginat cineva. Azerele au pierdut calificarea în meciul direct cu surprinzătoarea echipă a Ungariei. Campioanele Ligii Europene au învins, împotriva calculelor hârtiei, cu scorul de 3-1 (25-16, 26-28, 25-22, 25-16) și s-au calificat în play-off.

Bulgaria, singura echipă care a pierdut două meciuri cu 3-2, a părăsit întrecerea și din cauza meciului suspect câștigat de Croația în fața Rusiei. Învinse duminică de Croația cu 3-2, bulgaroaicele porneau favorite azi în fața Belarusului. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, astfel că ex-sovieticele s-au impus cu scorul de 3-2 (25-21, 25-23, 14-25, 20-25, 15-11) și au obținut o calificare nesperată în sferturi.

belarus bucurie campionat european volei
Bucuria voleibalistelor din Belarus dupa calificarea in play-off

România a pierdut toate cele trei meciuri disputate. Din păcate, declarația selecționerului Gallardo a avut deplină acoperire, iar fetele și-au atins obiectivul pe care argentinianul l-a fixat: au obținut un set, contra Germaniei. Părerea mea e că se putea mai mult dacă toată lumea credea în acest lucru…

În urma rezultatelor de azi, s-au stabilit și meciurile din play-off. Acestea vor fi următoarele:

  • Belgia – Cehia (Anvers)
  • Germania – Ungaria (Anvers)
  • Italia – Croația (Rotterdam)
  • Belarus – Polonia (Rotterdam)

Toate cele patru meciuri din play-off vor avea loc miercuri, 30 septembrie.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns