Campionatul Balcanic U17 (m): România va juca pentru locul 5

balcaniada romania volei tudor constantinescu
balcaniada romania volei tudor constantinescu
Romania a invins Macedonia si va juca pentru locul 5 la Balcaniada

Campionatul Balcanic de volei pentru echipele masculine de sub 17 ani a ajuns în faza finalelor. România va juca, așa cum era de anticipat, în meciul pentru locul 5.

Trimisă în cea mai grea grupă posibilă, cu Bulgaria și Serbia, echipe care nu doar că sunt calificate la Campionatul European, dar și aici, la Stara Zagora, vor juca finala Balcaniadei, România nu avea decât șansa locului al treilea în grupă și, deci, nu îi rămânea decât să lupte pentru locul 5. Iar până acum e în grafic.

Azi, în primul meci din turneul pentru locurile 5-8, România a învins clar, cu scorul de 3-0, Macedonia, calificându-se în finala pentru locul 5. Acolo unde va întâlni Moldova, surprinzătoare învingătoare în fața Muntenegrului, scor 3-2. Va fi o reeditare a meciului de duminică, din grupe, atunci când băieții noștri s-au impus cu 3-1.
Finala mare a Balcaniadei va avea loc, așa cum spuneam, între fostele adversare ale României din grupă, Bulgaria și Serbia. Bulgarii s-au impus surprinzător în fața favoritei Turcia, scor 3-0, oaspeții fiind bulversați de rudelor gazdelor, care au trecut peste faptul că pe teren se aflau practic niște copii de 16 ani, ca și ai lor, și au huiduit fiecare acțiune a turcilor cu o consecvență și o lipsă de fair-play demnă de o cauză mai bună.

Cealaltă finalistă va fi Serbia, care a învins în semifinale, cu scorul de 3-1, argățoasa echipă a Bosniei-Herțegovina. Sârbii sunt singura formație neînvinsă până acum la această Balcaniadă și formează de departe cea mai frumoasă și mai sudată echipă de aici, de la Stara Zagora. Cum și ei sunt calificați la Europene, acolo unde sunt în grupă cu Bulgaria și Turcia, sunt aproape sigur că îi vom vedea pe podiumul campionatului continental, peste două săptămâni.

Campionatul Balcanic Under 17 (m): Programul și rezultatele meciurilor

Vineri, 23 iunie

Moldova – Serbia 0-3

Turcia – Macedonia 3-0

Bulgaria România 3-0 (o galerie foto de la această partidă puteți vedea pe pagina de Facebook a Doarvolei)

Bosnia-Herțegovina – Muntenegru 3-0

Sâmbătă, 24 iunie

RomâniaSerbia 1-3 (o galerie foto de la acest meci puteți vedea pe pagina de Facebook Doarvolei.ro)

Macedonia – Muntenegru 1-3

Bulgaria – Moldova 3-0

Turcia – Bosnia-Herțegovina 3-0

Duminică, 25 iunie

Moldova – România 1-3 (o galerie foto de la acest meci puteți vedea pe pagina de Facebook Doarvolei.ro)

Bosnia-Herțegovina – Macedonia 3-0

Serbia – Bulgaria 3-1

Muntenegru – Turcia 0-3

Luni, 26 iunie

România –Macedonia 3-0 (o galerie foto de la acest meci puteți vedea pe pagina de Facebook Doarvolei.ro)

Muntenegru – Moldova 2-3

Turcia – Bulgaria 0-3

Serbia – Bosnia Herțegovina 3-1

Marți, 27 iunie

11:00 Finala pentru locul 7: Macedonia – Muntenegru

13:30 Finala pentru locul 5: România – Moldova

16:00 Finala mică: Turcia – Bosnia Herțegovina

18.30 Finala mare: Bulgaria – Serbia

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns