Campionatul Balcanic U20 (m): România s-a calificat în semifinale cu o etapă mai devreme

romania austria volei under 20

Naționala masculină de volei a României Under 20 a reușit să se califice matematic în semifinalele Campionatului Balcanic.
În etapa a doua a grupei B din cadrul Campionatului Balcanic masculin de volei Under 20, România a învins cu scorul de 3-1 Albania. În cel de-al doilea meci, Bosnia & Herțegovina, gazda competiției, a învins cu scorul de 3-0 Kosovo.

Cu 5 puncte, România nu are cum să piardă calificarea în semifinale. Pentru al doilea loc se luptă în meci direct, vineri, Bosnia și Albania.

Din grupa cealaltă, Serbia și Turcia s-au calificat, logic, în semifinale cu o etapă mai devreme.

De altfel, de regulă în competițiile masculine, Serbia, Turcia, Bulgaria și România sunt echipele care ajung să se lupte pentru medalii la toate categoriile de vârstă. Evident, dacă sunt grupate două câte două în grupă, căci dacă sunt puse trei într-o grupă se patru, atunci, evident, una nu are cum să lupte decât pentru locul 5. Cum la această competiție Bulgaria nu participă, era clar că obiectivul României este ocuparea unui loc pe podium, iar la cum merg lucrurile, acest lucru este mai mult decât realizabil.Campionatul Balcanic U20 (m): Programul competiției

Grupa A

Miercuri

Serbia – Macedonia 3-0

Turcia – Muntenegru 3-1

Joi

Serbia – Muntenegru 3-0

Turcia – Macedonia 3-0

Vineri

Serbia – Turcia

Macedonia – Muntenegru

Grupa B

Miercuri

Bosnia & Herțegovina – România (25-23, 25-17, 18-25, 20-25, 9-15)

Albania – Kosovo 3-0

Joi

România – Albania 3-1

Bosnia & Herțegovina – Kosovo 3-0

Vineri

Bosnia & Herțegovina – Albania

România – Kosovo

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns