Campionatul European 2017 (m): Imagini de la meciul record, cu 65.000 de fani în tribune. Rezultatele zilei și programul de vineri

record spectatori volei

Campionatul European de volei masculin a început în forță în Polonia: cu un record mondial de asistență.Așa cum era de așteptat, 65.000 de spectatori au fost în tribunele Stadionului Național din Varșovia pentru a încuraja formația poloneză în meciul de deschidre al competiției continentale. Din păcate pentru echipa gazdă, spectatorii au lăsat o impresie mai bună decât jucătorii – dacă aveți cum să vedeți momentul imnului, vi-l recomand, un stadion întreg a cântat, fără muzică, imnul național al Poloniei. Gazdele au fost însă mai apăsate de miza partidei și de presiune, astfel că au fost învinse de o excelentă națională a Serbiei, conduse magistral de pe bancă de Nikola Grbic. Acesta a decis să joace fără vedeta Aleksandar Atanasijevic și a reușit să câștige cu 3-0, luând o opțiune probabil decisivă la câștigarea grupei A, loc care duce la calificarea directă în play-off.

record spectatori volei europene
Stadionul a fost arhiplin la meciul Polonia – Serbia

Această partidă a fost precedată de o festivitate de deschidere, de la care puteți vedea câteva fotografii mai jos.

minge volei ceremonie deschidere volei europene
Extraterestrii au adus mingea uriasa de volei
ceremonie deschidere europene volei polonia
Imagine de la ahow-ul din cadrul ceremoniei de deschidere
ceremonia de deschidere volei polonia europene
Mingea uriasa a tronat la ceremonia de deschidere

În cel de-al doilea meci al seriei A, Finlanda a învins cu scorul de 3-2 Estonia, echipa antrenată de Giani Crețu. Ex-sovieticii au revenit de la 0-2 la seturi, dar efortul a fot prea mare și în decisiv și-au pierdut suflul și concentrarea. În următoarea etapă, peste două zile, Polonia va juca împotriva Estoniei, iar Serbia contra Finlandei.

record spectatori polonia serbia
65.000 de spectatori au urmarit, de pe stadionul din Varsovia, meciul Polonia – Serbia

Tot joi s-au jucat și meciuri în grupa C, acolo unde s-au înregistrat două victorii cu 3-0. Acestea au revenit Rusiei, în meciul contra Bulgariei, și Sloveniei, în partida contra Spaniei.

Europenele continuă vineri, atunci când va intra în acțiune campioana continentală, Franța, care va juca de la ora 21.30 contra Belgiei. De asemenea, un alt meci interesant se anunță cel dintre Germania și Italia, care va putea fi urmărit în direct și în România, pe Dolce Sport 3.

Campionatul European (m): Programul meciurilor

Grupa A (Gdansk)

Joi, 24 august

Finlanda – Estonia 3-2

Polonia – Serbia 0-3

Sâmbătă, 26 august

18.30: Estonia – Serbia

21.30: Finlanda – Polonia

Luni, 28 august

18.30: Serbia – Finlanda

21.30: Estonia – Polonia

Grupa B (Szczecin)

Vineri, 25 august

18.30: Cehia – Slovacia

21.30: Germania – Italia (în direct la DolceSport 3)

Duminică, 27 august

18.30: Slovacia – Italia

21.30: Cehia – Germania

Luni, 28 august

18.30: Slovacia – Germania

21.30: Italia – Cehia

Grupa C (Cracovia)

Joi, 24 august

Bulgaria – Rusia 0-3

Spania – Slovenia 0-3

Sâmbătă, 26 august

18.30: Rusia – Slovenia

21.30: Bulgaria – Spania

Luni, 28 august

18.30: Slovenia – Bulgaria

21.30: Rusia – Spania

Grupa D (Katowice)

Vineri, 25 august

18.30: Olanda – Turcia

21.30: Franța – Belgia

Duminică, 27 august

18.30: Turcia – Belgia

21.30: Olanda – Franța

Luni, 28 august

18.30: Belgia – Olanda

21.30: Turcia – Franța

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns