Campionatul European 2019 (f): România va juca joi pentru locul 3 în grupa C, contra naționalei din Azerbaidjan

Naționala feminina de volei a României, înaintea primului meci de la Campionatul European 2019, contra Olandei

Naționala feminină de volei a României va juca joi după-amiază în ultimul meci al grupei C a Campionatului European. Miza e locul 3, dar există și o mică, foarte mică posibilitate, de a ieși din primele patru, deci de a rata calificarea în optimile de finală.
În urma rezultatelor de joi, se pot face calculele pentru ultima zi a grupei C a Campionatului European feminin de volei, din care face parte și naționala țării noastre. Azerbaidjan s-a încurcat în fața Estoniei, pe care a învins-o doar cu 3-2, iar Croația și-a confirmat statutul de favorită și a întrecut cu 3-0 Ungaria, în fața a 3.600 de fani maghiari care au sperat până în ultima clipă, însă doar cu dorința nu se obține victoria.Meciul România – Azerbaidjan este joi, la ora 16.30, în direct la Telekom Sport

În urma acestor rezultate, și cu programul ultimei zile în față, există patru scenarii pentru echipa României, care va juca împotriva Azerbaidjanului joi, de la ora 16.30 și va fi transmis în direct de Telekom Sport. Cel mai bun ar fi cel în care ”tricolorele” ar învinge Azerbaidjan cu 3-0 sau 3-1. Atunci, am termina grupa pe locul 3 și am juca împotriva echipei de pe locul secund din Grupa A, adică învinsa dintre Serbia și Turcia.

Dacă batem cu 3-2 sau pierdem cu 3-2, atunci terminăm grupa pe locul 4 și vom juca în optimile de finală împotriva câștigătoarei Grupei A, adică învingătoarea dintre Serbia și Turcia, care va avea loc tot joi, dar de la ora 19.30. Chiar dacă azerele sunt calificate matematic în optimile de finală, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, pentru că și ele au o miză foarte mare la acest meci și vor juca pentru victorie. Pentru că un succes cu orice scor le-ar duce pe locul 2 în clasamentul final al grupei C, ceea ce înseamnă că ar avea șanse mari de calificare în sferturi, având în vedere că vor juca în optimi contra ocupantei locului 3 din Grupa A: Bulgaria sau Finlanda, cele două având joi meci direct.

Dacă vor pierde cu 3-0 sau 3-1, ”tricolorele” vor fi nevoite să aștepte rezultatul partidei dintre Ungaria și Olanda, care nu mai are cum să piardă primul loc în grupă. În mod normal, olandezele, și dacă vor introduce pe teren rezervele rezervelor tot se vor impune, dar există și acel 1% în care Ungaria ar putea produce o mare surpriză.

În cazul acesa există alte două scenarii. Dacă noi pierdem cu 3-0 și Ungaria se impune cu 3-0 sau 3-1, atunci maghiarele merg în optimi de pe locul 4 și pe noi la aeroport, spre casă, de pe locul 5.

Dacă noi pierdem cu 3-1, Ungaria ne poate depăși la raportul seturilor doar dacă bate cu 3-0.

Rezultatele României la Campionatul European

Vineri: ROMÂNIA Olanda 0-3

Sâmbătă: ROMÂNIA – Ungaria 3-1

Duminică: ROMÂNIA – Estonia 3-1

Marți: ROMÂNIA Croația 1-3

Joi, 16.30: ROMÂNIA – Azerbaidjan

Dacă nu ați făcut-o încă, puteți arunca un ochi și da un like și pe Pagina de Instagram a Doarvolei. AICI o puteți vedea.


Rezultatele Grupei C  de la Campionatul European

Vineri, 23 august

Croația – Azerbaidjan 2-3

Olanda – ROMÂNIA 3-0

Ungaria – Estonia 3-0

Sâmbătă, 24 august

Estonia – Croația 1-3

ROMÂNIA – Ungaria 3-1

Duminică, 25 august

Azerbaidjan – Olanda 0-3

Estonia – ROMÂNIA 1-3

Luni, 26 august

Olanda – Croația 3-0

Ungaria – Azerbaidjan 0-3

Marți, 27 august

Olanda – Estonia 3-0

ROMÂNIA – Croația 1-3

Miercuri, 28 august

Azerbaidjan – Estonia 3-2

Croația – Ungaria 3-0

Joi, 29 august

16.30 ROMÂNIA – Azerbaidjan

19.00 Ungaria – Olanda

Clasament Grupa C

  1. Olanda  4 victorii   12 puncte 12:0 (raport seturi)
  2. Croația  3 victorii   10 puncte 11:8 (raport seturi)
  3. Azerbaidjan   3 victorii 7 puncte  9:7 (raport seturi)
  4. ROMÂNIA  2 victorii   6 puncte   7:8 (raport seturi)
  5. Ungaria   1 victorie   3 puncte    4:9 (raport seturi)
  6. Estonia    0 victorii   1 punct    4:15 (raport seturi)

Primul criteriu de departajare îl reprezintă numărul de victorii. În caz de egalitate, se compară numărul punctelor, apoi, dacă egalitatea persistă, raportul seturilor. Dacă și așa e egalitate perfectă, se compară raportul punctelor. Dacă și acolo se menține egalitatea, facem o știre separată, pentru că ar fi ceva foarte rar 🙂 dar trecând peste asta, se compară rezultatul direct dintre respectivele echipe și așa se află cine termină mai sus în clasament.


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns