Campionatul European 2019 (m): România a obținut prima victorie, dar Grecia se califică în optimi pentru o singură minge!

Bucuria voleibalistilor romani dupa victoria cu Portugalia de la Campionatul European

Final nebunesc în stabilirea ultimei calificate în optimi din Grupa A a Campionatului European 2019 (m). România a obținut prima victorie la această competiție după 30 de ani, dar nu a ajutat-o să treacă de optimi. A făcut-o Grecia, într-un mod realmente dramatic: la doar o minge!
Naţionala masculină de volei a României a învins cu scorul de 3-1 (25-21, 19-25, 25-18, 25-23) Portugalia, în ultima partidă din grupa C a Campionatului European. În ciuda victoriei, tricolorii au încheiat pe ultimul loc în grupă şi au ratat optimile de finală.

Dacă ar fi învins cu scorul de 3-0, atunci ei s-ar fi calificat în faza următoare a competiției. Așa, în optimi vor juca grecii, care au ajuns acolo pe baza raportului punctelor, pentru că egalitatea era perfectă la victorii, puncte și raportul seturilor. Iar studiul acelui raport al punctelor ne demonstrează încă o dată cât de importante este, în economia unei grupe, fiecare minge. Pentru că atât Grecia, cât și Portugalia, au câștigat în acest turneu: 386. Numai că, la capitolul punctelor cedate de-a lungul turneului, Grecia avea 432, în timp de portughezii au cedat 433!!! O singură minge a stabilit, practic, calificata în optimile de finală. Iar aceasta este Grecia, formație care, deși anul viitor va juca în Silver League, a trimis acasă România, care va juca în Golden League, și Portugalia, care în primăvară a jucat în VNL, cel mai important eșalon valoric al voleiului mondial.

Din grupa A s-au mai calificat în faza următoare Franța, Italia și Bulgaria, favoritele seriei.

CITEȘTE ȘI:   Campionatul European U16 (f): Turcia este noua campioană. Italia și Rusia au completat podiumul

Din păcate, astfel s-a încheiat prima participare românească la un Campionat European după 24 de ani de absență. Chiar dacă există regrete, mai ales când vedem că în optimi s-au calificat grecii, pe care băieții noștri îi învinseseră de două ori în finala Silver League, totuși cred că de la victoria de azi, miercuri, trebuie începută construcția unei naționale care să devină, pentru început, o constantă a turneelor finale. Pentru că acest 3-1 obținut în fața Portugaliei reprezintă un succes așteptat de lumea voleiului românesc de 30 de ani, din 1989, atunci când băieții noștri învingeau Grecia la Europene.

Contra portughezilor, Adrian Aciobăniței, cu 20 de puncte, a fost cel mai bun realizator al echipei noastre. A fost urmat de Laurențiu Lică și Răzvan Mihalcea, ambii cu câte 12 puncte.

Dacă nu ați făcut-o încă, puteți arunca un ochi și da un like și pe Pagina de Instagram a Doarvolei. AICI o puteți vedea.


Rezultatele României la Campionatul European 2019 (m)

12 Septembrie: Franța – ROMÂNIA 3-0

13 Septembrie: Bulgaria – ROMÂNIA 3-0

15 Septembrie: ROMÂNIA– Italia 1-3

16 Septembrie: ROMÂNIA– Grecia 1-3

18 Septembrie: ROMÂNIA– Portugalia 3-1

Componența lotului naționalei României la Campionatul European 2019 (m)

Ridicători: 6. Claudiu Dumitru, 10. Cristian Bartha

Falși: 1. Ciprian Matei, 11. Laurențiu Lică

Secunzi: 9. Adrian Aciobăniței, 12. Marian Bala, 15. Silviu Suson, 16. Rareș Bălean

Centri: 5. Răzvan Mihalcea, 8. Mihai Gheorghiță, 18. Răzvan Olteanu, 19. Andrei Spînu

Libero: 2. Liviu Cristudor, 17. Vlad Kantor

Antrenor principal: Dănuț Pascu

Antrenor secund: Ovidiu Macarie.

Notă: Jucătorii sunt prezentați în ordinea numerelor pe care le vor purta pe tricou la acest Campionat European


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

CITEȘTE ȘI:   Preliminarii Campionat European U19 (f): România a fost învinsă de Belarus în primul meci

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns