Campionatul European de volei feminin: Adina Salaoru a fost cea mai bună româncă și în meciul cu Germania

adina salaoru romania volei feminin
adina salaoru romania volei feminin
Adina Salaoru

La finalul meciului pierdut de naționala României în fața Germaniei, despre care ați putut citi AICI, au fost difuzate și statisticile jucătoarelor celor două echipe.

Voleiul este unul dintre sporturile în care statisticile sunt realizate cel mai profesionist, fiecare acțiune fiind contabilizată de specialiști. Și să nu credeți că e treabă ușoară, chiar dacă așa poate părea. Având statistici se pot trage și câteva concluzii, iar în ceea ce privește echipa României de la acest Campionat European de volei feminin, un lucru e sigur: Adina Salaoru nu a fost numită degeaba căpitan. Ea a fost, ”cu acte”, cea mai eficientă jucătoare a echipei noastre atât în meciul cu Cehia, cât și în cel cu Germania.Contra Germaniei, Adina Salaoru a reușit 6 puncte, fiind singura româncă din Top 5. În rest, cea mai eficientă jucătoare de pe teren a fost nemțoaica Silge Wiebke, cu 9 puncte. Ea este urmată de Kozuch, Beier și Salaoru, toate cu câte 6 puncte. E o mare diferență față de meciul România – Cehia, acolo unde Havelkova făcuse de una singură 27 de puncte. Iar Salaoru reușise 11.

În ceea ce privește clasamentul după punctele reușite din atac, Adina Salaoru a fost a patra, cu 3 puncte. A fot devansată de nemțoaicele Kozuch (6), Beier și Silge, ambele cu câte 5.

AICI puteți vedea statistica pe fiecare jucătoare care a evoluat în meciul România – Germania.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns