Campionatul European de volei feminin: Adina Salaoru, cea mai eficace româncă în meciul cu Cehia

romania cehia campionat european volei
romania cehia campionat european volei
Faza din meciul Romania – Cehia de la Europenele feminine, cu fetele noastre la blocaj

Învinsă în prima zi a Campionatului European (0-3 cu Cehia), naționala României a avut în Adina Salaoru cea mai eficace jucătoare.

Conform statisticii puse la dispoziție imediat după încheierea partidei România – Cehia, scor 0-3, meci despre care ați putut citi AICI, adversarele au dominat la mai toate capitolele jocului. De la noi, în atac cel mai bine s-a descurcat Adina Salaoru, care a reușit 11 puncte, toate din atac. Ea este devansată în acest clasament de cehoaicele Helena Havelkova, care a făcut 27 de puncte, și de Aneta Havlikova, care a reușit 14 puncte. Pe locul 5 în ierarhia eficacității se află Roxana Bacșiș, cu 7 puncte, toate din atac.Salaoru figurează și în topul celor mai bune jucătoare la preluare. Ea ocupă locul 1-2, cu 18%, la egalitate cu Helena Havelkova. Următoarele două poziții sunt tot ale româncelor: liberoul Mihaela Albu (15%) și secundul Ioana Nemțanu (6%).

La serviciu am avut cinci jucătoare cu un as. Printre ele o singură româncă, Denisa Rogojinaru.

În fine, la blocaj, Nneka Onyejekwe e singura româncă din Top 5, cu două reușite.

Vedeți mai jos statistica întregii echipe a României în meciul cu Cehia.

statistica romania volei campionat european cehia
Aceasta e statistica jucatoarele Romaniei la finalul partidei cu Cehia

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

One thought on “Campionatul European de volei feminin: Adina Salaoru, cea mai eficace româncă în meciul cu Cehia

Lasă un răspuns