Campionatul European de volei feminin: Ioana Baciu și Adina Salaoru, cele mai valoroase românce contra Serbiei

romania serbia volei campionat european
romania serbia volei campionat european
Blocajul Romaniei, depasit de atacul sarboaicelor

Pierdută de România cu scorul de 3-0, partida cu Serbia a scos în evidență aceeași jucătoare ca în precedentele două partide, pe Adina Salaoru, dar și pe Ioana Baciu.

Statistica partidei demonstrează că sârboaicele au dominat, cu excepția blocajului, la toate capitolele. La totalul punctelor, Ana Bjelica a strâns 12, fiind cea mai eficace jucătoare de pe teren. Ea a fost urmată de compatrioatele ei, Malesevic (11) și Stevanovic (9). Ioana Baciu, cu 8 puncte, a fost cea mai eficientă dintre românce.

Tot ea a fost cea mai bună dintre ale noastre și la atac, având 7 astfel de execuții reușite. Pe primele două locuri în acest top se află Tijana Malaesevic (10) și Bjelica (9). În fine, pe locul 4, cu 6 atacuri, se află Alexandra Sobo.

Din păcate, la servicii nu regăsim nici o româncă în Top 5.


Adina Salaoru, cea mai valoroasă jucătoare a României în precedentele două meciuri, a fost lidera jucătoarelor la blocaj. Ea a avut 4 intervenții reușite, la fel ca centrul nostru, Nneka.

Cu aceasta s-a încheiat o nouă ediție de Campionat European pentru naționala noastră.

Iată statistica tuturor jucătoarelor de pe teren.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns