Campionatul European de volei feminin: Programul celor 4 meciuri de miercuri, din play-off

anvers antwerp volei campionat european
anvers antwerp volei campionat european
Belgia are sansa de a se califia in sferturile Europeanului chiar in propria sala, la Anvers

După o zi de pauză, Campionatul European de volei feminin din Olanda şi Belgia se reia miercuri cu meciurile din play-off. Câştigătoarele se vor califica în sferturile de finală, acolo unde le aşteaptă campioanele celor 4 grupe, iar învinsele vor pleca acasă. Meciurile din play-off vor avea loc în două oraşe: Anvers şi Rotterdam.

Primul meci al zilei de miercuri va fi cel dintre Italia şi Croaţia. Partida va avea loc la Rotterdam şi va începe la ora 18.00, ora României. favorită pare a fi naţionala Italiei, chiar dacă adversarele lor, croatele, au învins rusia în ultima etapă a fazei grupelor. Numai că, aşa cum aţi putut citi la vremea respectivă, rusoaicele aveau la ora meciului locul 1 asigurat. Câştigătoarea acestui meci va juca în sferturile de finală, joi, contra Rusiei.

Germania -Ungaria este cel de-al doilea meci al zilei de miercuri. Partida se va disputa la Anvers, de la ora 18.30 şi are, după părerea mea, o favorită certă: naţionala Germaniei, cea căreia i-a luat România singurul set de la aceste Europene. Unguroaicele au obţinut o califiare nesperată în play-off, trimiţând acasă Azerbaidjanul, încă cred că aici va fi capătul de drum pentru câştigătoarele Ligii Europene din urmă cu câteva săptămâni. Câştigătoarea acestui meci va juca, joi, contra Turciei.Programat la Rotterdam, la ora 21.00, meciul Belarus – Polonia este unul echilibrat, într-o echipă care a crezut până al final îân şansa ei şi a eruşit să trimită acasă Bulgaria, şi o formaţie de tradiţie, polonezele, care până acum nu au reuşit să câştige decât un singur meci, contra debutantei Slovenia. Eu aş merge pe mâna Poloniei, dacă e să mă întrebaţi. Câştigătoarea acestui meci va juca în sferturi joi, contra Olandei.

Ultimul meci din play-off-ul Campionatului European va avea loc de la ora 21.30 şi va face ca tribunele să  „explodeze la fiecare minge. Belgia – Cehia este o partidă în care gazdele competiţiei, belgiencele, vor încerca să răpună „nuca tare” care este Cehia. O formaţie pe care noi o ştim, căci am debutat împotriva ei, o formaţie mereu periculoasă, dar care cred că nu va rezista infernului care se anunţă la Anvers. Parcă ar fi şi păcat să fie eliminată Belgia, nu? Învingătoarea acestei partide va juca, joi, în sferturi, contra Serbiei.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns