Campionatul European de volei feminin: Rezultatele și imaginile meciurilor disputate în prima etapă în Grupele A, B și C

belaruss croatia campionat european voleei

Campionatul European de volei feminina a debutat ieri în Belgia și Olanda cu rezultate cât de cât normale. Spun cât de cât pentru că nu există competiție fără surprize, și prima etapă a avut și ea parte de surpriza ei, Belarus învingând Croația, ocupanta locului 5 la ultima ediție. Iată în continuare, pe scurt, ce s-a întâmplat în grupele A, B și C de la European. Despre Grupa D, care e seria României, ați citit deja AICI.

Grupa A – Apeldoorn (Olanda, Slovenia, Italia, Polonia)

Olanda – Slovenia 3-0 (25-12, 25-14, 25-22)

Gazdele competiției au pornit ca din pușcă în grupa care își desfășoară meciurile la Apeldoorn. Olandezele nu au avut mari bătăi de cap cu singura echipă debutantă la o ediție a Campionatelor Europene, Slovenia. O țară care însă va începe să conteze în voleiul mondial, atât la masculin cât și la feminin. Cred că nu e întîmplător să amintesc că slvenii au câștigat Liga Europei la volei masculin – au învins și România -, s-au calificat la turneele finale ale Campionatelor Europene atât la feminin cât și la masculin, dar, mai mult decât atât, au participat la Campionatul Mondial Under 21. Ceea ce înseamnă că au și viitorul asigurat.


olanda slovenia campionat european volei
Atac din linia a doua al olandezelor
Nici un efort nu e prea mare in incercarea de a pasa mingea
Nici un efort nu e prea mare in incercarea de a pasa mingea
olanda slovenia volei campionat european
Duel la fileu in meciul Olanda – Slovenia

Italia – Polonia 3-1 (25-20, 21-25, 25-17, 25-16)

Unul dintre cele mai așteptate și echilibrate meciuri ale primei etape. Italiencele au părut mai bine organizate și, cu excepția celui de-al doilea set, au dominat partida. În setul 4 au condus chiar cu un ireal – în condițiile jocului de azi – 8-0. Polonia, medaliată cu argint la Jocurile Europene, pare că se va mulțumi doar cu ocuparea locului 3, căci azi nu știu dacă vor putea face față olandezelor și fanilor acestora.

italia polonia campionat european volei
Valentina Diouf in atac
italia polonia campionat european volei
Katarzyna Ewa Skowronska – Dolata in atac
italia polonia campionat european volei
Martina Guiggi in atac

Azi se dispută partidele:

  • Olanda – Polonia (ora 16.30)
  • Slovenia – Italia (ora 19.30)

Grupa B – Antwerp (Belgia, Ungaria, Turcia, Azerbaidjan)

Belgia – Ungaria 3-0 (25-15, 25-8, 25-18)

Debut lejer al co-gazdelor competiției. Ungaria, deși a câștigat Liga Europei în urmă cu două săptămâni, a părut marcată de revenirea la turneul final al Europenelor după 28 de ani, astfel că meciul s-a disputat doar într-un singur sens. Belgiencele au obținut exact victoria care să le asigure un loc în faza următoare, pentru că le așteaptă două partide infernale cu Turcia și Azerbaidjan.

belgia ungaria campionat european volei
Ridicatorul Belgiei in actiune
belgia ungaria campionat european volei
Un atac al maghiarelor in meciul cu Belgia
belgia ungaria campionat european volei
Belgia si Ungaria, intr-o imagine spectaculoasa de la Europene

Turcia – Azerbaidjan 3-0 (25-21, 28-26, 25-13)

Al doilea derby al zilei inaugurale a fost echilibrat doar în primele două seturi. Dacă în primul s-a mers cap la cap până la 18-18, turcoaicele desprinzându-se apoi în câștigătoare, în setul secund lucrurile s-au desfășurat după un scenariu și mai dramatic. Azerele au avut două mingi de set, conducând cu 24-22, dar nu au reușit să își și adjudece actul secund. Probabil marcate de ratarea acestei șanse, ele au fost depășite categoric în setul al treilea și astfel Turcia a obținut o victorie mai categorică decât credea.

turcia azerbaidjan campionat european volei
Blocajul Azerbaidjanului e pe faza
turcia azerbaidjan campionat european volei
Ridicatorul Turciei pregateste o combinatie
turcia azerbaidjan campionat european volei
Imagine cu blocajul azerelor din meciul cu Turcia

Azi se joacă meciurile:

  • Belgia – Azerbaidjan (ora 17.00)
  • Ungaria – Turcia (ora 20.00)

Grupa C – Rotterdam (Rusia, Bulgaria, Belarus, Croația)

Rusia – Bulgaria (25-6, 25-14, 27-25)

Rusoaicele, deținătoarele titlului continental, au pornit ca din pușcă la actuala ediție a Europenelor. Au zdrobit în primul set Bulgaria, cedând doar 6 puncte. Au continuat cam în aceeași notă și în setul secund, singurele momente în care cele două echipe au fost egale fiind cele din finalul setului 3. Câștigat însă de echipa mai experimentată.

rusia bulgaria campionat european volei
Rusoaicele s-au descurcat bine si in aparare
rusia bulgaria campionat european volei
Rusia in atac
rusia bulgaria campionat european volei
”Pe aici nu se trece” in varianta ruseasca

Belarus – Croația 3-0 (25-19, 25-18, 27-25)

Belarus a produs surpriza primei etape. Victoria ex-sovieticelor în fața ocupantei locului 5 de la precedenta ediție a Europenelor a curs lin și oarecum firesc după cum a decurs jocul. Croatele au nevoie să strîngă serios rândurile dacă nu vor să plece acasă înainte de termenul pe care-l preconizau.

belaruss croatia campionat european voleei
Croata Samantha Fabris in atac
belaruss croatia campionat european voleei
Faza de atac a echipei Croatiei
belaruss croatia campionat european voleei
O interventie spectaculoasa a croatei Nikolina Bozicevic
belaruss croatia campionat european voleei
Faza de atac a formatiei din Belarus

Meciurile de azi

  • Rusia – Belarus (ora 16.00)
  • Bulgaria – Croația (ora 19.00)

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns