Campionatul European de volei feminin: România a fost învinsă cu scorul de 3-0 de Serbia

mihaeal albu romania volei europene
mihaeal albu romania volei europene
Liberoul Romaniei, Mihaela Albu, in actiune

Naționala României a pierdut și cel de-al treilea meci de la aceste Campionate Europene de volei feminin. De data aceasta Serbia e cea care le-a învins pe fetele noastre.

Serbia a învins cu scorul de 3-0 (25-20, 25-14, 25-15) România în ultimul meci din cadrul Grupei D a Campionatelor Europene. O victorie logică, dacă luăm în considerare calculele hârtiei, care dădeau echipa Serbiei ca mare favorită a întâlnirii. Totuși, întâlnirea a debutat așa cum nimeni nu-și imagina, cu un 8-0 pentru fetele noastre. Sârboaicele și-au revenit însă rapid și au recuperat diferența, câștigând apoi setul.

Acela a fost cel mai bun moment al nostru, totul curgând apoi către o victorie logică a Serbiei, care cu maximum de puncte și de seturi, au câștigat grupa și s-au calificat direct în sferturile de finală.

Pe locul secund în grupă s-a situat Germania, care azi, în ultimul meci, s-a impus cu scorul de 3-0 în fața Cehiei, ocupanta locului 3 în clasamentul seriei.


Echipa României și-a încheiat participarea la Campionatul European, înregistrând următoarele rezultate: 0-3 cu Cehia, 1-3 cu Germania și 0-3 cu Serbia. Poate nu sunt cele mai bune rezultate, dar, cum-necum, aceste fete au fost prezente între cele mai valoroase 16 echipe ale continentului, lucru care în urmă cu doi ani nu a fost posibil.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

2 thoughts on “Campionatul European de volei feminin: România a fost învinsă cu scorul de 3-0 de Serbia

Lasă un răspuns