Campionatul European de volei feminin: România a pierdut cu scorul de 3-1 în fața Germaniei

romania germania volei campionat european
romania germania volei campionat european
Nationalele Romaniei si Germaniei la inceputul partidei

Naționala României a pierdut și al doilea meci din cadrul Campionatului European de volei feminin. Fetele noastre au fost învinse cu scorul de 3-1 de Germania.

Învinse de Cehia în primul meci, jucătoarele naționalei României au încercat să producă surpriza în fața vicecampioanei europene, Germania. Și chiar dacă nu au reușit să învingă, au lăsat o frumoasă impresie în setul secund. Germania s-a impus cu scorul de 3-1 (25-14, 24-26, 25-15, 25-19), la capătul unui meci de două ore și echipa noastră este ca și eliminată din competiție. Din păcate, în afara setului secund, când fetele noastre au jucat așa cum știu ele mai bine, meciul a fost dominat de nemțoaice, care oricum porneau ca favorite. Din păcate, în setul al treilea, când ar fi trebuit să profite de momentul psihologic foarte bun, jucătoarele noastre nu au reușit să se concentreze, făcând numeroase greșeli, unele la procedee de bază, cum ar fi preluarea din serviciu.

Luni seara (ora 21.00, în direct la Dolce Sport 2) naționala României va juca împotriva Serbiei, una dintre cele mai bune echipe din lume. Sper ca fetele noastre să se bucure de acest meci, să creadă în ele și să lupte până la capăt.

În încheiere nu pot să nu vorbesc puțin despre comentariul de la Dolce Sport. Un post care parcă a luat drepturile de televizare pentru a putea râde în direct de naționala României. Vă dau doar trei exemple, ca să înțelegeți de ce mâine mă voi uita pe ”mute” la partida cu Serbia.

  • După ce România a egalat la seturi: ”Moment istoric pentru fetele nostre: le-am luat set nemțoaicelor. Sper sa le tina entuziasmul”
  • După ce România a câștigat cel mai spectaculos punct al meciului, in care mingea s-a jucat peste jumătate de minut: ”Din când în cand ne mai iese și nouă”
  • Când România conducea cu 17-15 dupa ce revenise de la 9-15: ”Ce se întâmplă cu voi, fetelor?”

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

2 thoughts on “Campionatul European de volei feminin: România a pierdut cu scorul de 3-1 în fața Germaniei

Lasă un răspuns