Campionatul European de volei masculin: Azi se joacă meciurile din play-off. Două sunt în direct la DolceSport

estonia cretu antrenor europene volei
estonia cretu antrenor europene volei
Estonia, echipa antrenată de Giani Creţu, s-a calificat înpremieră în play-off

După o zi de pauză, Campionatul European de volei masculin se reia azi cu meciurile din play-off, două dintre ele urmând să fie transmise în direct pe Dolce Sport. Câştigătoarele partidelor se vor califica în sferturile de finală, iar învinsele vor pleca acasă. iată, pe scurt, care sunt cele patru partide.

Olanda – Slovenia

Partida dintre Olanda şi Slovenia pare a avea o favorită certă, formaţia giganţilor olandezi, dar nici cu slovenii nu e de glumit. Conduşi de pe bancă de unul dintre cei mai importanţi voleibalişti ai ultimilor 20 de ani, italianul Andrea Giani, slovenii trec printr-un moment extraordinar. Una dintre ultimele echipe calificate la aceste Europene – s-au impus în luna mai la turneul de calificare – Slovenia a „legat” 12 victorii în Liga Europeană, după care a venit la aceste Europene. A terminat pe locul 3 în grupa ei şi acum e decisă să îşi joace şansa până la capăt contra olandezilor, care pornesc, evident, ca favoriţi. Învingătoarea din acest meci va juca în sferturi contra Poloniei, campioana mondială. Şi pentru că suntem la subiectul Polonia, să vă spun că antrenorul deţinătoarei titlului suprem, Stefan Antiga, a fost şocat de cele 9 ore petrecute în autocarul care i-a dus echipa de la Varna la Sofia.

Serbia – Estonia

Antrenorul român Giani Creţu a făcut minuni şi a reulit să califice echipa Estoniei în play-off. Ajunşi pentru a doua oară în istorie la un turneu final, balticii au izbutit să învingă în grupe Croaţia şi astfel au ajuns să înfrunte o echipă care prin definiţie porneşte ca favorită cam la toate sporturile de echipă. Învingătoarea acestui meci va juca în sferturile de finală contra Franţei.

Belgia – Germania

Probabil cel mai echilibrat meci al play-off-ului. O partidă specială pentru antrenorul nemţilor, Vital Heynen, care este unul dintre cei mai valoroşi jucători din istoria voleiului belgian. Dacă va învinge Germania, aşa cum mă aştept, atunci în sferturile de finală vom avea o reeditare a unui meci din grupe, căci învingătoarea partidei din această seară va juca împotriva Bulgariei, ţara gazdă a competiţiei.

Italia – Finlanda

Se anunţă un adevărat infern în sala din Busto Arsizio! Italia, pe de o parte, va avea de partea ei mii de fani, în vreme ce nordicii au deja 2.000 de suporteri veniţi special pentru a încuraja formaţia la aceste Europene. Evident, italienii, care nu doar că sunt gazde, dar au avut şi calificarea directă în mână (au condus cu 2-0 Franţa, dar au pierdut cu 3-2), sunt favoriţi la calificare. Din păcate pentru ei, învingătoarea acestui meci va întâlni în sferturi Rusia, campioana olimpică şi europeană.

Programul zilei de azi

Ora 17.30: Olanda – Slovenia (în direct la Dolce Sport 2)

Ora 18.30: Serbia – Estonia

Ora 20.30: Belgia – Germania

Ora 21.30: Italia – Finlanda (în direct la Dolce Sport 1)

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns