Campionatul European de volei masculin: Franța s-a calificat eroic în finală, învingând Bulgaria după 0-2!

franta calificare finala european volei masculin
franta calificare finala european volei masculin
Bucuria francezilor dupa calificarea in finala Campionatului European

Naționala Franței a obținut al doilea bilet pentru finala Campionatului European de volei masculin, după un meci dramatic, câștigat în fața gazdelor competiției, Bulgaria!

Francezii au învins cu scorul de 3-2 (18-25, 22-25, 26-24, 25-21, 15-12) după ce au fost conduși cu 2-0 de bulgari! Este pentru a doua oară când Franța revine de la 0-2 la seturi la acest turneu final, ei reușind aceeași ispravă și în meciul din grupă, contra Italiei!

AICI vedeți cum s-au manifestat jucătorii sloveni după victoria în fața Italiei.

Cu un Ngapeth inexistent pe durata primelor 4 seturi, sau inhibat de cei 14.000 de bulgari din tribune, Franța a trecut prin momente foarte grele în primele două seturi. Chiar și în al treilea, în care, deși au fost mai tot timpul în avantaj cu două-trei puncte diferență, s-au trezit egalați la 23. Au reușit să revină în joc și să-l câștige la 24. Apoi, ușor-ușor, împinși din spate de Rouzier, care probabil că a făcut meciul vieții, băieții lui Tillie (din ei, unul, Kevin, e chiar al lui la propriu) au reușit să egaleze la seturi și, în fața unui public înmărmurit, să câștige semifinala!

Duminică, în marea finală, e la ora 20.45, Franța va juca împotriva Sloveniei. Un meci între două echipe care nu au mai cucerit niciodată titlul continental. Un meci între una dintre favorite, Franța, și surpriza actualei ediții, Slovenia. În fine, un meci între câștigătoarea din acest an a Ligii Mondiale și câștigătoarea din acest an a Ligii Europei!

Finala mică se va disputa, tot la Sofia, între Bulgaria și Italia, co-organizatoarele actualei ediții a Campionatului European de volei masculin. Cel mai trist și mai nedrept meci al unei competiții, cum e denumită finala mică (pe de o parte pentru că ambele echipe au fost la doar câțiva pași de finala mare, iar pe de alta deoarece echipa de pe locul 4 va încheia o competiție meritorie cu două înfrângeri consecutive) va începe la ora 17.30. Ambele meciuri vor fi transmise ÎN DIRECT la DolceSport 4.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns