Campionatul European de volei masculin: Rezultatele primei etape și programul etapei a doua

bulgaria natinala volei european bucurie
bulgaria natinala volei european bucurie
Bucuria bulgarilor dupa o victorie clara contra Germaniei la Europene

Campionatul European de volei masculin a ajuns în ziua a doua. Prima etapă a consemnat rezultate normale și meciuri spectaculoase. O să fac o trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat vineri, dar și a ceea ce ne așteaptă azi.

Vineri, grupa A, cea mai echilibrată dintre toate cele patru, după părerea mea, a fost marcată de victoria gazdelor, Bulgaria în fața Germaniei. În fața a 12.000 de fani care au făcut o atmosferă fantastică, bulgarii s-au impus cu 3-0, luându-și revanșa după înfrângerea suferită în vară, în finala Jocurilor Europene de la Baku. La finalul meciului, căpitanul Bulgariei, Vladimir Nikolov, în vârstă de 38 de ani, a declarat: ”“20 de ani am visat să obțin o victorie mare în fața unor spectatori atât de înflăcărați. Acum, visul meu a devenit realitate”. A doua echipă care s-a impus în această grupă ieri a fost Olanda, care a dispus cu 3-1 de Cehia, o formație ce pare condamnată la ultimul loc.

germania bulgaria volei campinat european
Imagine spectaculoasa din meciul Germania – Bulgaria

În grupa B, favoritele s-au impus. Franța a învins cu 3-0 Croația, dar a salvat două mingi de set în primul act, în vreme ce Italia a dispus cu același scor de Estonia antrenată de Giani Crețu. Balticii și-au vândut scump pielea în setul secund, când au condus cu 22-19, dar experiența italienilor a făcut ca ei să câștige la 24. “Trebuie să luptăm dacă vrem să trecem de grupa asta, care nu e deloc ușoară. Sper ca în viitorul meci băieții mei să joace mai bine. Trebuie să fim mereu concentrați și să luptăm pentru fiecare minge așa cum am făcut-o în setul secund al meciului cu Italia”, a declarat singurul tehnician român prezent la acest turneu final al Eurpenelor, Gheorghe (Giani) Crețu.

franta volei bucurie campionat european
Bucuria francezilor dupa un punct castigat

În Grupa C, toată lumea a așteptat cu interes meciul campioanei mondiale, Polonia, pentru a vedea cum s-au refăcut psihic elevii lui Stephane Antiga după eșecul de la Cupa Mondială de acum trei săptămâni. Ei bine, se pare că sunt neschimbați față de întrecerea japoneză, atunci când cedau seturi prostește, lucru care i-a și costat calificarea la Jocurile Olimpice. Acum nu au mai pierdut set, câștigându-l cu 29-27, dar au fost pe aproape. Până la urmă Polonia a învins cu 3-0 Belgia. În celălalt meci, Slovenia a învins cu 3-0 Belarus în meciul care a stabilit în mare măsură ocupanta locului 3 și, implicit, calificata în play-off.

CITEȘTE ȘI:   Divizia A1 (f): Agroland Timișoara s-a impus la Târgoviște. Rezultatele etapei a 16-a
polonia libero picior europene
Libero-ul Poloniei e bun și la jocul de picior

Grupa D a oferit cel mai dramatic meci al zilei, dar și cel mai controversat. Pentru că atâtea întreruperi câte au fost în meciul Serbia – Slovacia nu au fost în toată Cupa Mondială din Japonia. Nu doar că se cerea challenge la măcar jumătate din mingi, dar parcă și cei care le analizau păreau că nu sunt acomodați cu sistemul. Mai mult, în setul patru partida a fost întreruptă câteva minute pentru o potențială greșeală de așezare, pe care însă nimeni nu a putut să o deslușească, motiv pentru care situația a rămas neschimbată! Per total, după aproape 3 ore de joc, dintre care măcar 20 de minute de întreruperi – altele în afara time-out-urilor – Serbia s-a impus cu scorul de 3-2. În cel de-al doilea meci al grupei, campioana olimpică și europeană Rusia a învins cu scorul de 3-0 Finlanda, spre deziluzia celor 2.000 de fani care însoțesc echipa nordică la această competiție!


atanasjevic volei serbia european slovacia
Sarbul Atanasjevic a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren in prima etapa

Rezultatele primei etape de la Campionatul European

Grupa A

 • Cehia – Olanda 1-3 (21-25, 17-25, 25-20, 18-25)
 • Bulgaria – Germania 3-0 (25-20, 25-17, 25-20)

Grupa B

 • Croația – Franța 0-3 (24-26, 14-25, 22-25)
 • Italia – Estonia 3-0 (25-19, 26-24, 25-15

Grupa C

 • Belarus – Slovenia 0-3 (12-25, 21-25, 17-25)
 • Polonia – Belgia 3-0 (25-18, 29-27, 25-16)

Grupa D

 • Slovacia – Serbia 2-3 (22-25, 25-22, 28-30, 26-24, 9-15)
 • Rusia – Finlanda 3-0 (25-20, 25-19, 25-23)

Azi, sâmbătă, se vor disputa meciurile celei de-a doua etape. Unul dintre ele, Olanda – Germania, va fi transmis în direct pe DolceSport 1. Alte partide interesante din program sunt Polonia – Slovenia sau Bulgaria – Cehia.

CITEȘTE ȘI:   Divizia A1 (m): S-a încheiat sezonul regulat. Iată echipele calificate în play-off și cele care vor juca în play-out

Programul etapei a doua a Campionatului European

Grupa A

 • Ora 17.30: Olanda – Germania (în direct la Dolce Sport 1)
 • Ora 20.30: Cehia – Bulgaria

Grupa B

 • Ora 18.30: Franța – Estonia
 • Ora 21.30: Croația – Italia

Grupa C

 • Ora 17.30: Belarus – Belgia
 • Ora 20.30: Slovenia – Polonia

Grupa D

 • Ora 16.00: Serbia – Finlanda
 • Ora 19.00: Slovacia – Rusia
[wpdevart_like_box profile_id=”doarvolei” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns