Campionatul European de volei masculin – Se știu sferturile de finală. Slovenia, surpriza

slovenia calificare sferturi european volei
slovenia calificare sferturi european volei
Poza de grup a unei echipe care a scris istorie pentru Slovenia la un European

S-a mai încheiat o zi plină la Campionatele Europene de volei masculin. Ziua în care s-au stabilit sferturile de finală, ziua în care Slovenia a produs surpriza, și ziua în care Giani Crețu, antrenorul român de pe banca Estoniei, s-a aflat, alături de echipa lui, la doar două puncte de calificarea în antepenultimul act al competiției!

Olanda – Slovenia 0-3 (16-25, 19-25, 22-25)

Slovenii, campioni în Liga Europeană în acest an, au obținut o victorie surprinzătoare, dar pe deplin meritată. Antrenați de legendarul Andrea Giani, slovenii s-au calificat pentru prima dată în sferturile de finală ale Campionatului European. În sferturile de finală, slovenii vor juca împotriva campionilor mondiali, Polonia.

volei slovenia bucurie european masculin
Bucuria slovenilor dupa cea mai mare performanta din istoria lor

Serbia – Estonia 3-2 (21-25, 14-25, 25-8, 25-22, 15-13)

Partida dintre Serbia și Estonia a fost una specială pentru români. Asta pentru că antrenorul Estoniei este Giani Crețu, compatriotul nostru, cel care a reușit o performanța extraordinară pentru baltici: i-a calificat în play-off. Și doar două puncte au despărțit Estonia de realizarea unei performanțe unice: promovarea în sferturile de finală. Chiar dacă au condus cu 2-0, estonienii au fost depășiți de experiența superioară a sârbilor, care au reușit să revină și să egaleze la seturi. Iar în setul decisiv, tot experiența i-a făcut să se desprindă, de la 12-12 la 14-12, apoi să câștige cu 15-13. Serbia va juca în sferturile de finală contra Franței.

giani cretu antrenor roman estonia
Giani Cretu, antrenorul Estoniei, alaturi de elevii sai

Belgia – Germania 0-3 (16-25, 29-31, 17-25)

Belgianul Vital Heynen și-a învins țara natală în play-off, ducând Germania la reeditarea meciului cu Bulgaria, din grupe. Iată că acele cantonamente și metode mai speciale folosite de seecționerul nemților a dat roade și echipa sa a reușit o victorie mai lejeră decât ar fi anticipat cineva. Având câțiva accidentați în echipă, belgienii părăsesc Europenele. În sferturile de finală, Germania va juca împotriva Bulgaria, la Sofia. În grupă, în prima zi a competiției, bulgarii s-au impus cu 3-0.

volei germania echipă bucurie
Componentii nationalei Germaniei vor juca din nou contra Bulgariei

Italia – Finlanda 3-0 (25-19, 25-16, 25-22)

Ultimul meci al play-off-ului a fost unul în care spectacolul a fost din plin prezent atât pe teren cât și în tribune. Acolo unde 2.000 de nordici și vreo 4.000 de fani ai gazdelor au cântat, au strigat, au făcut tot ce trebuie să se întâmple într-o sală de sport. A câștigat Italia, la care a strălucit din nou Zaytsev. În sferturile de finală vom avea un meci cât o finală, Rusia – Italia.

volei europene italia masculin echipa
Italienii celebrează calificarea în sferturile Europeanului

Program sferturi de finală (miercuri, 14.10.2015)

Ora 17.45: Polonia – Slovenia (în direct la Dolce Sport 2)

Ora 18.30: Franța – Serbia

Ora 20.45: Bulgaria – Germania

Ora 21.30: Rusia – Italia (în direct la Dolce Sport 2)

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns