Campionatul European de volei masculin – Surpriză imensă: Slovenia a produs surpriza și e în finală!

slovenia italia campionat european volei
slovenia italia campionat european volei
Slovenia a invins Italia in semifinalele Europeanului de volei

Imensă surpriză în prima semifinală a Campionatului European de volei masculin! Slovenia a învins Italia și s-a calificat în finala competiției.

Slovenia a învins în această seară, cu scorul de 3-1 (25-13, 23-25, 25-20, 25-20) formația Italiei în semifinalele Campionatului European de volei masculin și s-a calificat, pentru prima dată în istorie, în finala competiției. Astfel, slovenii pregătiți de legenda voleiului italian Andrea Giani au mai reușit să producă o surpriză imensă, după ce al eliminat Olanda în play-off și Polonia (campioana mondială) în sferturile de finală.

Campioni ai Ligii Europene în această vară, cu 12 victorii din tot atâtea meciuri – inclusiv două în fața României, la Craiova – slovenii au început în forță, câștigând la 13 primul set. Italienii au avut o revenire în actul secund, pe care l-au câștigat la 23, dar apoi, excepțional îndrumați de pe margine de Andrea Giani, slovenii au reușit să controleze și să câștige, de fiecare la 20, ultimele două seturi ale partidei.

Astfel, Slovenia va juca duminică finala, contra învingătoarei din meciul Bulgaria – Franța, Italia urmând să joace contra învinsei din această partidă.

[wpdevart_like_box profile_id=”doarvolei” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns